Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Takmičenje srednjoškolaca iz filozofije

Takmičenje srednjoškolaca iz filozofije

filozofskiFilozofski fakultet Univerziteta u Nišu, u saradnji sa Departmanom za filozofiju, organizuje takmičenje iz filozofije za učenike četvrtog razreda srednjih škola. Svi učesnici takmičenja dobiće plaketu o učešću na takmičenju, a najbolji među takmičarima biće posebno nagrađeni. Pobednik takmičenja dobiće tablet, a drugoplasirani i trećeplasirani knjige čiji je izdavač Filozofski fakultet u Nišu. Prijavljivanje za takmičenje je otvoreno do 28.aprila.

Pravo prijave i učešća na takmičenju imaju učenici četvrtog razreda srednjih škola iz Niša i sa juga Srbije, iz gradova Nišavskog, Zajačarskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Zainteresovani učesnici treba da pošalju esej iz filozofije na temu “Škola i znanje: uči li nas škola mišljenju?”. Adresa na koju treba poslati eseje je Filozofski fakultet, za Departman za filozofiju, Ćirila i Metodija 2, 18000 Niš.

Predmetni nastavnici učenika koji se prijavljuju za takmičenje treba Filozofskom fakultetu da dostave ime i prezime učenika, ime jednog roditelja, škole, broj telefona, ime i prezime nastavnika filozofije. Rok za prijavu učenika traje paralelno sa rokom za slanje eseja. Prijavom na takmičenje komisija stiče uvid u identitet kandidata čije će eseje iz filozofije pregledavati i ocenjivati.

Eseje učenika koji se prijave za takmičenje pregledaće komisija u sastavu dr Slađana Ristić Gorgiev,dr Bojan Blagojević,dr Zoran Dimić, Milan Jovanović, ma Ivan Nikolić, ma Anđelija Milić i ma Dušan Milenković. Rezultati takmičenja biće objavljeni na zvaničnom sajtu Fakulteta u četvrtak, 4.maja.

 V. P.


Detaljnije: Takmičenje srednjoškolaca iz filozofije / Društvo – Belle Amie