Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » U Divljani 120 migranata

U Divljani 120 migranata

Oko 120 migranata uglavnom sa Bliskog istoka trenutno boravi u odmaralištu u Divljani koje je krajem prošle godine stavljeno na raspolaganje Komesarijatu za izbeglice.

U Divljanu su prevezene i majka i ćerka iz Sirije koje su se oporavile od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Draževca u kojoj su četiri migranta izgubila život, kaže Slobodan Savović iz Komesarijata za izbeglice

Prva grupa od 30 -ak migranata u Divljanu je stigla baš 31. decembra prošle godine, kaže za TV Zona plus Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica Niša za socijalna pitanja.

To su uglavnom bile porodice sa decom, a prema mojim saznanjima u Divljanu su stigli sa beogradskih ulica i parkova. Od tada su stigle još dve grupe izbeglica, kaže većnica.

Dodaje da je u Divljani toplo, da je migrantima obezbeđena hrana i medicinski nadzor.

Grad je ispunio sve svoje obaveze prema ugovoru sa Komesarijatom koji obezbeđuje hranu i plaća smeštaj kao i svim drugim prihvatnim centrima. Tamo su upravnici, kuvari, obezbeđenje, a njihove plate, kao i sve troškove, obezbeđuje Divljana iz sopstvenih sredstava, odnosno onog što zaradi na osnovu tog smeštaja, kaže Tijana Ilić Đorđević u telefonskom razgovoru za TV Zona plus.

Na glavnoj zgradi, gde je kuhinja i trpezarija, zamenjeni su i portali zahvaljujući donaciji jedne nevladine danske organizacije. U adaptaciju je uloženo oko 120 hiljada evra.


Detaljnije: U Divljani 120 migranata / Društvo – TV Zona plus