Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » U godini književnih jubileja konkurs za učenike

U godini književnih jubileja konkurs za učenike

knjigePovodom sto sedamdesete godišnjice pobede Vukove reforme, sto dvadeset pete godišnjice rođenja Ive Andrića i stogodišnjice smrti Vladislava Petkovića Disa i Milutina Bojića, Departman za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu raspisuje konkurs za najbolji učenički pisani sastav, esej na jednu od ponuđenih tema. Teme su “Pesnici velike pobede: Njegoš i Radičević kao lučonoše Vukove reforme”, “Andrićevi mostovi između stvarnosti i umetnosti”, “Savremeno čitanje Disove poezije” i “ Ala je užasno s drugim jednak biti!”. Rok za slanje radova je 10.maj.

Pravo učešća na konkursu imaju đaci od prvog do četvrtog razreda srednjih škola i gimnazija. Obim rada ne treba da prelazi pet stranica kompjuterskog teksta ili 9000 slovnih znakova sa razmakom.

Radovi se šalju pod šifrom koju određuje autor, a u posebnoj koverti koja se dostavlja uz rad treba da stoji rešenje šifre, kao i podaci o učeniku-autoru, ime i prezime, naziv škole i ime predmetnog profesora, razred, adresa učenika, kontakt telefon i imejl adresa.

Radovi se šalju isključivo u štampanoj formi, na adresu: Departman za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta (sa naznakom za literarni konkurs), Ćirila i Metodija 2, 18000, Niš.

Autor najboljeg rada dobiće tablet, knjigu i povelju Filozofskog fakulteta, a ostali nagrađeni radovi knjigu i Povelju. Imena dobitnika biće objavljena na sajtu Filozofskog fakulteta, a nagrade će biti uručene u poslednjoj nedelji maja.

 V. P.


Detaljnije: U godini književnih jubileja konkurs za učenike / Društvo – Belle Amie