Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » U konkurenciji za nagrade i niški glumci

U konkurenciji za nagrade i niški glumci

FILMSKIDejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović I Marjan Todorović niški su glumci koji će se ove godine pokloniti niškoj publici na 51. filmskim susretima, a koji će možda I osvojiti neku od zvaničnih nagrada. Oni će glumiti u dva od 12 filmova, koliko će ih biti u zvaničnoj konkurenciji. Selekciona koimsija je doradila svoj posao I sada se konačno zna koje će filmove Nišlije odgledati na Letnjoj pozornici.

Nišlije će premijerno moći da vide I tri filma, to su Dnevnik mašinovodje, Sporazum i Inkarnacija, kaže član Selekcione komisije Dejan Dabić.

Koliko će se medjutim glumaca koji glume u ovim filmovima pokloniti Nišlijama još se ne zna, ali u Direkciji festivala se nadaju da će ih biti stotinak. Za njihov dolazak lobira se na tri fronta.

Producenti zovu glumce, koji su u konkurenciji za nagrade, mi zovemo takodje, a i grad one kojima će se ove godine dodeliti pečat festivala, kaže Miroljub Jovanović.

Za Žarka Lauševića, koji glumi u filmu “Smrdljiva bajka” organizatori tvrde da je kazao da jedva čeka da ponovo vidi nišku publiku. Osim ovog filma, u zvaničnoj konkurenciji biće filmovi Sporazum , Igra u tami, Dnevnik mašinovodje, Otadžbina, Procep, Pored mene, Braća babine linije, Dobra žena, Inkarnacija, s one strane, Vlažnost.

Karte će moći da se kupuju već od petka, i to po ceni od 1500 dinara za komplet.

Ova vest U konkurenciji za nagrade i niški glumci je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: U konkurenciji za nagrade i niški glumci / Društvo – TV Zona plus