Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » U petak „izvojevana pobeda“, danas nastavak građanskih protesta

U petak „izvojevana pobeda“, danas nastavak građanskih protesta

<!—->
Predsednik sindikata „Sloga“ za južnu Srbiju Bratislav Ilić kaže da su građanski protesti koji su održani u petak na platou ispred Narodnog pozorišta i „Gradske kuće“ urodili plodom, jer je izdejstvovana pobeda. To potkrepljuje činjenicom da su radnicima JKP „Gorica“ isplaćene sve zaostale zarade u minimalnom iznosu. Ilić ističe da su neisplaćene zarade u višemilionskom iznosu prema radnicima propalih niških preduzeća i dalje na „čekanju“.
„Aleksandar Vučić je obećao da će to da isplati. Međutim, nedavno u Nišu, on je rekao da nema para“,podseća Ilić.
<!—->
On najavljuje nastavak protesta u kojima će između ostalog insistirati da radnici propalih niških preduzeća dobiju novac koji im je obećan. Za danas su najavljeni protesti s početkom od 17 sati. Okupljanje je ispred crkve  u parku „Sveti Sava“, a potom će krenuti do Toplane, a zatim i „ Gradske kuće“, kaže Ilić.„Lično mislim da će protesti da urode plodom, i da bi trebalo da se nađu rešenja za građane Niša“, zaključuje Ilić.
Da podsetimo, više reprezentativnih sindikata zajedno sa Udruženjem stanara pozvalo je Nišlije na višednevna protestna okupljanja i protestne šetnje, koja će trajati do petka. 
Detaljnije: U petak „izvojevana pobeda“, danas nastavak građanskih protesta / Društvo – Radio City