Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » U Zoo kutku tri povređene rode

U Zoo kutku tri povređene rode

POVREDJENA RODATri rode koje su, povređene, građani spasili od sigurne smrti, zbrinute su u Zoo kutku u Kamenici. Poslednja je stigla roda iz Vrtišta, koja je izgubila nogu i čeka operaciju kojom će se sprečiti širenje gangrene. Da li su je napali psi ili lisica ili je povređena u nevremenu, teško je reći.

Za ovu rodu više nema povratka u prirodu. Ostaće ovde ili će biti prebačena u reginalni prihvatni centar na Paliću. Rode su zaštićene životinje i sa velikom pažnjom se postupa i prema njihovim gnezdima na banderama koja prave problem i ponekad dovode do nestanka struje. Dušan Stojanović iz udruženja Zoo planet najavljuje da će uskoro na više mesta biti postavljene korpe za gnezda.

roda (1)Pokrenućemo jedan projekat izgradnje posebnih korpi za gnezda na tim rizičnim mestima. jednu korpu ćemo postaviti na našu banderu u dvorištu, pa se možda i ovde nasele rode, kaže Stojanović.

Još dve velike zaštićene ptice našle su u Zoo kutku privremeni dom. Jedna je pre dvadesetak dana stigla iz Leskovca, a povredila su je deca koja su je bacila sa mosta. Drugu su pronašli meštani Medoševca, ispala je iz gnezda tokom poslednjeg nevremena. Ove dve rode biće vraćene u prirodu kada budu mogle da polete. Ovogodišnju selidbu na jug će, najverovatnije, propustiti.

Ova vest U Zoo kutku tri povređene rode je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: U Zoo kutku tri povređene rode / Društvo – TV Zona plus