Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Udruženje “Zoo Planet” dobitnik “Zelenog lista”

Udruženje “Zoo Planet” dobitnik “Zelenog lista”

ZOO PLANET 2Udruženje “Zoo Planet” iz Niša jedan je od ovogodišnjih dobitnika “Zelenog lista” u akciji “Tražimo zagađivače i zaštitnike životne sredine” koju zajedno sprovode Radio Beograd dva i Pokret gorana Vojvodine. Priznanja su ove godine dobitnicima uručena u Gimnaziji u Sremskim Karlovcima, a najstarija ekološka akcija u Srbiji, ove godine organizovana je 34. put. U završnici Akcije, tradicionalno se dodeljuje deset “Zelenih” i jedan “Crni list”. Od predloga koje su kandidovali novinari ekoloških rubrika iz čitave Srbije, kao i građani, dobitnike je odabrao žiri sastavljen od članova Drugog programa Radio Beograda i Pokreta gorana Vojvodine.

Udruženje “Zoo Planet” je nagrađeno za kontrolu i očuvanje divljih životinja u naseljenim mestima i pružanje pomoći građanima.

“Za naše Udruženje nagrada koju smo sada dobili je od posebnog značaja, a posebno što je stiglo dosta predloga za “Zeleni list”, kaže Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo Planet”. “Nagrada je i potvrda da smo sve što smo do sada radili, radili u interesu očuvanja prirode i podizanje ekološke svesti kod najmlađih.Ali, nagrada je, istovremeno, i motivacija za sve naše volontere da nastave da se staraju o prirodi i zaštiti životinja sa istim elenom i žatom sa kojim su to i do sada činili”.

Cilj Udruženja je zaštita divljih, zaštićenih, ugroženih domaćih i egzotičnih životinjskih vrsta, podizanje svesti kod dece i mladih kroz razne edukacije, tribine, radionice i TV emisije o očuvanju prirodnih staništa, prirode i životinja kao i razvijanje svesti o dobrobiti životinja i poboljšanje odnosa ljudi prema životinjama.

 

 


Detaljnije: Udruženje “Zoo Planet” dobitnik “Zelenog lista” / Društvo – Belle Amie