Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Ukinut jesenji raspust

Ukinut jesenji raspust

SKOLA 1Učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu u narednoj školskoj godini imaće jedan raspust manje. Ukinut je kratki jesenji raspust, koji su učenici ranije imali u novembru, pa će tako jedini neradni dan u tom mesecu biti 11, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, objavljneo je u Kalendaru rada osnovnih i srednjih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prvo polugodište počinje u četvrtak, 1. septembra, a završava se 27. januara 2017. godine. Drugo polugodište traje od 13. februara do 30. maja za učenike osmog razreda, odnosno do 13. juna, za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 23. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 30. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 20. juna.

U toku školske godine, učenici će imati zimski, prolećni i letnji raspust. Zimski raspust od prošle školske godine ima dva dela. Prvi deo počinje u sredu, 4. januara 2017. godine, a završava se u petak, 6. januara 2017. godine. Drugi deo počinje u ponedeljak, 30. januara 2017. godine, a završava se u petak, 10. februara 2017. godine. Školska slava Sveti Sava proslavlja se neradno 27. januara.

Prolećni raspust počinje u četvrtak, 13. aprila 2017. godine, a završava se u ponedeljak, 17. aprila 2017. godine.

Letnji raspust počinje u sredu, 14. juna 2017. godine, a završava se u četvrtak,31. avgusta 2017. godine.

Svečana podela đačkih knjižica učenicima od prvog do sedmog razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolcima, na kraju školske godine obaviće se 28.juna na Vidivdan.

U školama se praznuju državni i verski praznici, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji. Učenici će radno obeležiti Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Svetog Savu, Dan duhovnosti, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, Dan pobede i Vidovdan, spomen na Kosovsku bitku, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U utorak, 8. novembra 2016. godine obeležava se Dan prosvetnih radnika.

 V. Petrović


Detaljnije: Ukinut jesenji raspust / Društvo – Belle Amie