Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » UPSS: Sutra nova protestna šetnja, Bulatović: Izaći ću pred ljude

UPSS: Sutra nova protestna šetnja, Bulatović: Izaći ću pred ljude

Svi sutra izlaze na ulicu

Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS) je za sutra 18. avgusta u 18 sati zakazalo novu potestnu šetnju od Toplane do Gradske kuće. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović kaže da će ih sačekati ispred Gradske kuće, jer to smatra svojom obavezom. On je pre dva dana prisustvovao i tribini UPSS na kojoj je bilo reči o radu Toplane i Parking servisa.

Nezadovoljni odlukom Nadzornog odbora JKP Gradska Toplana da se od Gradskog veća zatraži povećanje cene daljinskog grejanja, UPSS je 15. avgusta održalo tribinu na kojoj je svoje članove upoznalo sa nedomaćinskim poslovanjem u ovom preduzeću i JP Parking servis.

Njihovoj tribini u mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” prisustvovao je i novi gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Bio sam na tribini, upoznao sam ljude i sa onim činjenicama koje ja znam, a oni nisu znali. Upoznali su i oni mene sa nekim stvarima, za koje sam ja, iskreno rečeno i znao, jer je u okviru mojih obaveza i nadležnosti i praćenje rada Javno komunalnih preduzeća.” rekao je Bulatović Niškim Vestima.

Bulatović je i ovom prilikom ponovio da cena grejanja u Nišu neće biti povećana, osim u slučaju da se poveća cena energenata na tržištu.

Ovo jeste donekle izmenjena situacija u odnosu na ranijeg gradonačelnika, Zorana Perišića, koji je UPSS optuživao da radi u korist opozicionih političkih stranaka, a ne u korist građana. Pregovore sa članovima UPSS oko cene daljinskog grejanja u ranijem sazivu,vodio je uglavnom Miloš Banđur koji se sada nalazi na funkciji zamenika gradonačelnika.

Za četvrtak, 18. avgust, UPSS pozvalo je svoje članove, simpatizere i nezadovoljne građane u protestnu šetnju, koja će u 18 sati krenuti od Toplane do Gradske kuće. Oni su na ovaj protest pozvali i gradonačelnika Bulatovića. Na pitanje Niških Vesti da li će se odazvati pozivu, odgovorio je:

Svi oni koji sutra budu došli ispred Gradske kuće, građani, članovi Udruženja, biće ispoštovani. Izaću ću ispred Gradske kuće i sačekaću ljude, jer oni dolaze kod mene, tako sam obavešten,” kazao je.

Da podsetimo, stručnjaci iz oblasti energetike UPSS već skoro dve godine tvrde da cena grejanja, umesto povećanja, mora biti niža, jer je cena gasa stabilna. Oni su upozorili gradsko rukovodstvo na takozvane nepotrebne troškove kojima se cena “napumpava”.

U pozivu na sutrašnji protest UPSS piše da će, osim o Toplani, biti reči i o poslovanju JP Parking servis čija “usluga uklanjanja vozila košta više nego prosečna radnička plata”, a da im je jedini cilj da se promeni dosadašnje ponašanje Javnih preduzeća prema svojim sugrađanima.


Detaljnije: UPSS: Sutra nova protestna šetnja, Bulatović: Izaći ću pred ljude / Društvo – Niške vesti