Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » [VIDEO] Dan Univerziteta Niš

[VIDEO] Dan Univerziteta Niš

Neotkriveno-blago-Univerziteta-u-Nisu_referenceUniverzitet u Nišu danas obeležava 52. godišnjicu rada ove visokoškolske institucije, a osim centralne proslave, organizovano je niz pratećih manifestacija.

Pored radnog i svečanog dela proslave, Univerzitet u Nišu, kao i prethodnih godina, organizuje raznovrstan umetnički program koji se odvija na više različitih lokacija u gradu, a namenjen je članovima akademske zajednice, kao i svim građanima Niša i ovog dela Srbije.

Po već ustaljenoj tradiciji ulaz na koncerte, izložbe, tribine, promocije i pozorišne predstave je za sve posetioce slobodan. Univerzitet će ove godine sva dešavanja obeležiti u saradnji sa niškim medijima, a to podrazumeva, pored konferencije ua novinare koja će se održati na sam Dan Univerziteta u Nišu i druženje sa predstavnicima medija.

Posle konferencije za novinare, danas će biti uručena priznanja najboljim studentima sa 13 fakulteta, a dan će završiti duo Timeline svojim koncertom. U okviru Dana Univerziteta biće održane i svečane sednice Senata i Saveta Univerziteta u Nišu. Svečani koncert Akademskog hora SKC-a održaće se sutra, u 19 sati, u dvorištu Banovine kada će biti dodeljene i nagrade pobednicima Univerzitetske sportske lige. Dan Univerziteta u Nišu završava se u subotu, 17. juna, maratonom Akademskog pozorišta SKC-a Niš.

Prethodnih dana, osim Izložbe grafika studenata Fakulteta umetosti, organizovana je i nova promocija doktora nauka. Psihološko savetovalište SKC-a u Nišu održalo je juče tribinu posvećenu umetnosti i mentalnom zdravlju, a takođe je organizovana i promocija publikacija objavljenih na TEMPUS projektima Univerziteta u Nišu. Sinoć je održan koncert Nemanje Stankovića sa gostima.

Univerzitet u Nišu osnovan je 15. juna 1965. godine od fakulteta koji su tada bili u sastavu Univerziteta u Beogradu. Univerzitet u Nišu u svom sastavu ima 13 fakulteta sa 1480 nastavnika i saradnika i 630 vannastavnih radnika, a na njemu studira 27 570 studenata. Od osnivanja do danas diplomu ovog univerziteta steklo je 43 259 studenata, od kojih 1 295 stranaca, magistarske teze odbranilo 2 025 kandidata, a 1 128 steklo titulu doktora nauka.


Detaljnije: [VIDEO] Dan Univerziteta Niš / Društvo – Belle Amie