Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » [VIDEO] KPZ proizvodi i elektrodelova za automobile

[VIDEO] KPZ proizvodi i elektrodelova za automobile

zatvor nis 3U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu počela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osudjenici dnevno izradjuju 30.000 tih delova, izjavio je upravnik Zavoda Aleksandar Grbović.

Upravnik Kazneno-popravnog zavoda Aleksandar Grbović je rekao da će dnevna proizvodnja elektrodelova za automobile uskoro biti povećana na 90.000 komada. “U toku je nabavka 15 novih mašina za taj pogon tako da ćemo ih imati 22″, rekao je Grbović i dodao da se u pogonu već radi 24 sata. Prema njegovim rečima osudjenici izradjuju elektrodelove za stranu kompaniju koja posluje u Nišu i koja kompletnu proizvodnju izvozi. Grbović je kazao da je u toku nabavka mašina za zatvorsku štampariju koja će biti otvorena u istom objektu u kome je minule jeseni počeo da radi novi tekstilni pogon.

“U tom pogonu prošle godine su izradjeni proizvodi vredni 45 miliona dinara. Reč je o tekstilnim proizvodima neophodnim za opremanje zatvora, kao i o uniformama za radnike obezbedjenja u sudovima”, kazao je Grbović. Osudjenici, kako je dodao, u zatvorskim radionicama izradjuju i na desetine različitih proizvoda poput metalnih ograda, nameštaja, klupa, suvenira, šahovskih tabli i košnica. “Zavod je prošle godine ostvario prihod od 80 miliona dinara, ne računajući prinose ostvarene u oblasti poljoprivredne i stočarske proizvodnje”, rekao je Grbović. Kazneno-popravni zavod u Nišu ima oko 1.400 osudjenika, a prema Grbovićevim rečima, radno je angažovano njih oko 1.000.


Detaljnije: [VIDEO] KPZ proizvodi i elektrodelova za automobile / Društvo – Belle Amie