Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Vikendice čekaju ozakonjenje

Vikendice čekaju ozakonjenje

selo (3)Sa seoskih područja stiže veoma malo zahteva za legalizaciju klasičnih seoskih objekata, ali zato građani legalizuju vikendice. Nasleđe vremena kada su svi imali više novca, vikendice su sada utočište penzionera, koji stanove ostavljaju svojoj deci.

Gotovo sve vikendice su ostale nelegalizovane jer ranije inspekcije seoska područja nisu ni obilazile. Dolazile su samo po prijavama komšija.

Vikendice uglavnom koriste penzioneri koji žele da se sklone od gradske vreve ili da svoj stan prepuste potomcima. Time menjaju demografsku sliku I ponegde doprinose oživljavanju seoskih područja.

Prema Zakonu o ozakonjenju, koje sada ide preko građevinske inspekcije, 27. novembar je poslednji rok da zahtev iz inspekcije stigne u Upravu za planiranje i izgradnju.

Apelujemo na građane da sakupe svu neophodnu dokumentaciju, kaže zamenik načelnika Uprave z aplaniranje i izgradnju Miroljub Stanković.

Predmeta je već i previše. Po starim propisima zahtev je podnelo oko 30.000 građana sa teritorije Niša. Kada je stupio na snagu novi zakon, Upravi je predato još 2.400 predmeta iz katastra, a sada je još oko 5-6.000 zahteva stiglo preko građevinske inspekcije.

Ova vest Vikendice čekaju ozakonjenje je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Vikendice čekaju ozakonjenje / Društvo – TV Zona plus