Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Vojni penzioneri ponovo prete tužbama

Vojni penzioneri ponovo prete tužbama

PENZIONERIVojni penzioneri spremni su da ponovo presaviju tabak i tuže Republički PIO fond. Ovoga puta zbog onih koji su imali benificirani radni staž i stekli penziju. Traže da im se penzije uvećaju za 20 odsto, jer su tokom rada za toliko bili veći njihovi porezi i doprinosi.

Radi se o 95 odsto vojnih penzionera, i mi ćemo angažovati advokate koji će neam reći šta i kako dalje, kaže predsednik GO NIŠ UPPS Milorad Petković.

Još nije završena ni priča oko uskladjivanja vojnih I civilnih penzija, zbog kojih su neki penzioneri tužili Republički penzioni fond, a neki se nagodili sa njim. Naime, prilikom spajanja vojnog i civilnog fonda 2008. godine, civilnim penzionerima su povećane penzije za 11, 06 odsto, ali ne i penzionisanim vojnim licima. Tužili su državu, Ustavni sud je rekao da su u pravu I naložio povećanje od 11, 06 odsto. Od januara ove godine penzije su im povećane, ali kažu za svega 6, 8 odsto.

To je presudio Ustavni sud i oni to moraju da poštuju, kaže Petković.

Zbog ovih problema, vojni penzioneri su se okupili u Domu vojske, gde su sa advokatima i predstavnicima vojnih Udruženja razgovarai o svojim pravima, kao I o načinima na koje mogu da ih ostvare.

Ova vest Vojni penzioneri ponovo prete tužbama je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Vojni penzioneri ponovo prete tužbama / Društvo – TV Zona plus