Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Vučić: Živ se pojedoh zbog KC Niš

Vučić: Živ se pojedoh zbog KC Niš

klinickiGovoreći na završnoj konferenciji za novinare na kojoj se obraćao u funkciji premijera, Aleksandar Vučić je kao jedan od neuspeha tokom svog mandata istakao nezavršetak izgradnje nove zgrade niškog kliničkog centra. Kako je rekao, “mnogo mu je žao što to nije završeno na vreme”.

– Ja se jedem što ja nisam bio tamo. Što se nisam preselio četiri meseca u Niš, da ih nateram da to urade. To mi je apsolutno najkrivlje, rekao je Vučić u vili “Mir”, gde je juče održana konferencija.

– Žao mi je što nisam bio u Nišu da ih nateram da lopatu po lopatu prenose, rekao je odlazeći premijer, ali nije precizirao na koga misli.

On je ponovio da su ga lagali i varali oko rokova za završetak izgradnje, takođe ne navodeći na koga konkretno misli.

– Još sebi ne mogu da oprostim što su me namagarčili. Bezbroj puta sam i povisio ton i bezbroj puta sam imao pritisak preko 200 i još se jedem što, kad sam bio u Nišu, nisam produžio. Što nisam ostao u Nišu i što nisam tada video da me varaju i da me lažu, rekao je Vučić.

On je ipak naglasio da mu je drago što će Nišlije i građani juga Srbije dobiti novi klinički centar koji, kako je rekao, podseća na bolnice u Švajcarskoj i bolnicu Klivlend u Abu Dabiju i koji bi trebalo da bude završen “za koji mesec”.

Svi rokovi za završetak radova Kliničkog centra u Nišu su probijeni, a Ministarstvo zdravlja i rukovodstvo centra ocenili su da je glavni krivac za probijanje ugovorenih rokova izvođač radova, italijanska kompanija Inso. Republička komisija za zaštitu prava ponuđača poništila je javnu nabavku kojom je nabavljena sva oprema za klinički centar u Nišu, ali je ubrzo zaključila da i pored toga nema pravnog osnova za raskid već potpisanog ugovora sa kineskim dobavljačem.

 S. J.


Detaljnije: Vučić: Živ se pojedoh zbog KC Niš / Društvo – Belle Amie