Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Vulin: Ko roditelja stavi u ilegalni dom, krivično da odgovara

Vulin: Ko roditelja stavi u ilegalni dom, krivično da odgovara

vulin_ilegalnidomovi_3110U ilegalnim domovima za stare ugrožavaju se ljudski životi i to mora posebno da se sankcioniše kao ozbiljno krivično delo, a takođe, onaj ko svog roditelja stavi u ilegalni dom, mora da bude krivično odgovoran, kao i onaj ko ga drži, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Svako ko ostavi svoje roditelje u ilegalnom domu, po meni i po stavu Ministarstva rada, mora za to da odgovara, kao i onaj ko ilegalni dom drži i omogućava takvo kršenje zakona. Ne sme više nikada da se ponovi da smo, kao u Pančevu, ženu koja je organizovala ilegalni starački dom, dva puta pronašli u konkretnom prekršaju, dva puta joj izdali zabranu, dva puta je poslali na sud i evo trećeg puta smo dočekali da tri čoveka umru, zato što su živeli u nehumanim i neljudskim uslovima”, rekao je ministar.

On je, prilikom dodeljivanja licence za rad domu za stare “Trem” u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana istakao da nema opravdanja da niste znali, jer na sajtu Ministarstva rada postoji spisak svih licenciranih domova za stare u Srbiji.

USKORO VIDEO


Detaljnije: Vulin: Ko roditelja stavi u ilegalni dom, krivično da odgovara / Društvo – Belle Amie