Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Zmija se vozila sa putnicima, izbačena iz vozila u Vranju

Zmija se vozila sa putnicima, izbačena iz vozila u Vranju

vladica sa zmijomČetvoro putnika koliko ih se zadesilo u utorak u autobusu „Nišekspresa“ koji je saobraćao na relaciji Bujanovac – Beograd pod još nerazjašnjenim okolnostima dobilo je neželjenog saputnika, tačnije smuka koji ih je prestravio kada je izmileo ispod zadnjeg sedišta vozila.

Prema svedočenju studentkinje Katarine Janjić, slepi putnik se pokazao na ulazu u Vranje.

„Iz Bujanovca smo krenuli u 12.15 minuta, ni slutili nismo da je u autobusu zmija. Baš smo ulazili u Vranje kada je jedna devojka koja je sedela pozadi vrisnula : – Ima zmija, ima zmija… Drhtala je i bila je bleda kao krpa. Pogledali smo prema njoj i zaista ugledali zmiju dužine oko metar i po. Svi smo se prestravili. Ta cura nam je kazala da je mislila da joj je jakna pala preko nogu, i da je gmizavca videla kada se savila u nameri da je podigne. Tada je videla da joj je zmija na nogama“, priča Katarina.

U nameri da zaštiti putnike odmah je reagovao kondukter.

„On je nekom motkom koja se slučajno tu našla zmiju držao na odstojanju dok nismo došli do autobuske stanice u Vranju. Vozač je alarmirao policiju, koja nas je dočekala u Vranju. Sa njima su bili komunalci i neki momak koji je zmiju uhvatio i odneo“, priča studentkinja i priznaje da se i ona propisno uplašila.

Gmizavca za koga se utvrdilo da je smuk, odneo je Vladica Stanković, aktivista Udruženja za zaštitu zmija „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

„Zaista je neobjašnjivo kako je zmija dospela u autobus jer se one obično sklanjaju od buke. Mene je pozvala komunalna policija jer imam puno iskustva u ovakvim situacijama. Zmiju smo odneli van grada i pustili je na slobodu“, rekao je Stanković.

 D. K.


Detaljnije: Zmija se vozila sa putnicima, izbačena iz vozila u Vranju / Društvo – Belle Amie