Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Društvo » Žuti otrov od kog su uginuli psi prepoznatljiv u travi

Žuti otrov od kog su uginuli psi prepoznatljiv u travi

<!—->
Više od 20 pasa otrovano je ovih dana otrovom kreozan, koji je pobacan širom grada, tvrde u Društvu za zaštitu životinja iz Niša. Takođe, upozoravaju roditelje i vlasnike kućnih ljubimaca da budu obazrivi na određenim lokacijama, gde mogu i sami da uoče žuto-narandžastu smesu, vrlo prepoznatljivu u travi.
„Situacija je alarmantna u našem Gradu. Ugrožena su i deca, otrov kreozan je pronađen i u školskim dvorištima, u Vrežini, na Keju, u pešačkoj zoni ka Niškoj banji. Policija ovo olako shvata, jer su psi u pitanju. Građani uglavnom znaju ko je trovač u njihovom kraju, i ja apelujem na sve da prijave policiji. Ali i policija mora da radi svoj posao, dosta više da su počinioci N.N. lica, moraju jednom da nađu krivca“, rekla je Svetlana Dejanović Avramović, predsednica ovog Društva.
<!—->
U Veterinarskoj inspekiciji kazali su nam da u ovom slučaju nadležnost nije njihova, jer se ne radi o umiranju pasa usled zarazne bolesti, već trovanja. Tako je za rešavanje slučaja nadležno Osnovno tužilaštvo, u kom potvrđuju umiranje samo 5 pasa, prema usmenim prijavama iz policije.
„Za 2 vlasnička psa ne postoji sumnja da su otrovani, prema tvrdnji vlasnika, jedan pas uginuo je u šetnji pored Nišave. Takođe, za 2 psa u Durlanu u Kubanskoj ulici postoji sumnja da su otrovani od strane N.N. lica pa je naloženo da se obrate veterinarskoj stanici, a nakon utvrđivanja okolnosti biće dostavljen izveštaj Osnovnom tužilaštvu“, rekla je portparolka Osnovnog suda Olivera Mijalković.
<!—->
U policiji se o ovom problemu još uvek nisu zvanično oglasili. Ono što su potvrdili jeste da je pre nekoliko dana 4 pasa otrovano, od kojih je jedan pas lutalica, a tri vlasnička psa.
Detaljnije: Žuti otrov od kog su uginuli psi prepoznatljiv u travi / Društvo – Radio City