Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Ekonomija » Do Stokholma avionom iz Niša za 19,99 evra i posle novembra

Do Stokholma avionom iz Niša za 19,99 evra i posle novembra

<!—->
Avioni kompanije „Ryanair“ od 31. oktobra leteće dva puta nedeljno, utorkom i subotom na liniji Stokholm – Niš – Stokholm. Cena karte u jednom pravcu iznosi 19, 99 evra, a kako stoji na sajtu ove aviokompanije i kako nam je potvrdila PR JP Aerodrom „Niš“ – Niš, Ivanka Sanisavljević, ta cena važi i za decembar mesec.
Podsećamo uz ovu liniju Ryanair u ovom trenutku saobraća na pet desticija ka Berlinu, Milanu, Dizeldorfu, Bratislavi, dva puta nedeljno. Redovne linije do Bazela, Malmea i Dortmunda iz Niša ima „Wizz Air“, a cene su kako smatraju na aerodromu i više nego povoljne. Tako do Berlina cena karte iznosi 12,99 evra, Bratislave 9,99, Dizeldorfa 4, 99 i Milana 12,99 evra u jednom pravcu.  Kada je reč o linijama „Wizz Air-a“ karte je moguće kupiti po početnim cenama, u zavisnosti od interesovanja, od 1.799 dinara, do Malmea, Dormunda i Bazela a  početna cena ka Ajdhovenu i Memingemu iznosi 1.199 dinara. Ove akcije odnose se na putovanja u maju, junu i julu mesecu.
<!—->
Naša sagovornica podseća da je „zahvaljujući izuzetno povoljnim cenama aerodromskih usluga“, a to je svega 3 evra po odlazećem  putniku, aerodrom „Konstantin Veliki“ postao „primamljiv“ kako za niskotarifne kompanije tako i za „tradicionalne“, poput „Swiss International-a“, pa je tako od aprila uspostavljena linija „Niš – Cirih – Niš“. Ova linija saobraća dva puta nedeljno petkom i nedeljom, a pored „Swiss-a“ od 23.juna još jedna tradicionalan kompanija leteće sa našeg aerodroma „Germania Flug“. Ova kompanija saobraćaće na relaciji Cirih – Niš – Cirih petkom i pondeljkom. Povratna karta „Swiss international-a“  iznosi 92 evra a „Germanie“ 62 franka u jednom pravcu. U ovim kompanijama i na ovim  linijama, uračunati su ručni i bagažni prtljag, hrana i piće u avionu.
<!—->
Inače na aerodromu je u toku sanacija krovne konstrukcije terminalne zgrade a urađeno je i proširenje check in šaltera. Ove godine biće urađeni projekti i za proširenje terminala.
I, dok iz Niša leti sve veći broj aviokompanija,  još nije jasno da li i zbog čega domaća nacionalna aviokompanija „Air Serbia“, ignoriše aerodrom „Konstantin Veliki“, pa čak i kada zbog vremenskih prilika ne može da sleti u Beograd na aerodrom „Nikola Tesla“, neretko odlazi u Sofiju ili poput nedavnog slučaja kada je jedan od aviona iz ove flote sleteo u Podgoricu, čekajući bolje vremenske uslove u Beogradu. O tome koji će to biti alternativni aerodrom na koji će sleteti, odlučuje posada, pilot i kopilot, pa i dalje ostaje nejasno da li su ovakve odluke zaista njihove ili menadžmenta ove kompanije, ili je prosto reč o dnevnicama pilota i kopilota koje su u drugim državama mnogo veće.     
Detaljnije: Do Stokholma avionom iz Niša za 19,99 evra i posle novembra / Ekonomija – Radio City