Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Ekonomija » Mihajlović: Za prugu BG-Niš treba najmanje 200 mil EUR

Mihajlović: Za prugu BG-Niš treba najmanje 200 mil EUR

Mihajlović: Za prugu BG-Niš treba najmanje 200 mil EUR

Beograd — Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je nedavno da je za modernizaciju pruge Beograd – Niš potrebno najmanje 200 miliona evra.

„To je strateški koridor i nadam se da ćemo napraviti dogovor kako da to finansiramo, nije jednostavno, najmanje 200 miliona evra je modernizacija te pruge. Danas na toj reliaciji putujete pet sati što je nedopustivo“, rekla je Mihajlović za Pink.

Ona je dodala da se već dve godine uveliko ulaže u putnu železničku infrastrukturu, te da od juče funkcioniše tunel koji se na pruzi Beograd-Bar obrušio prošle nedelje.

Ali to nije dovoljno, ta pruga cela mora da se modernizuje, rekla je Mihajlović navodeći da to nije samo pitanje turizma i putničkog saobraćaja nego je pitanje ekonomije.

„Razgovaramo sa Ruskim železnicama, i ja zaista očekujem da ćemo nastaviti saradnju i da će nam pomoći u modernizaciji, ali kasnije i u održavanju“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela da zbog toga što se dugo nije ulagalo nedostaje i znanje, kako za projektovanje tako i za izvodenje radova.

Opširnije na B92.net


Detaljnije: Mihajlović: Za prugu BG-Niš treba najmanje 200 mil EUR / Ekonomija – Niške vesti