Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Ekonomija » Nastavlja se trend rasta turističkog prometa u gradu

Nastavlja se trend rasta turističkog prometa u gradu

Tvrdjava_grad_nisOvih dana Republički zavod za statstiku saopštio je podatke o turističkom prometu u Srbiji za prva dva meseca ove godine,ali i u gradu Nišu. Prema njima,bar kada je reč o našem gradu,trend broja gostiju i noćenja je u daljem porastu.

-Rezultati su i dalje odlični, u trendu snažnog rasta ukupnog broja turista i broja noćenja,ističe direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić, i dodaje da je u februaru ove godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 46 odsto, od čega je broj inostranih gostiju povecan za 41 procenat.

-Posmatrano za period prva dva meseca ove godine, rast broja turista je 39,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.U Nišu je u prva dva meseca ove godine ostvareno ukupno 12 odsto više noćenja nego u istom periodu prošle,pri čemu je broj noćenja inostranih turista povećan za čak 26 odsto,naglašava Parlić.

Republički zavod za statistiku iznosi i precizne brojčane pokazatelje.Prema njima, u februaru ove godine, Niš je posetilo 5 616 turista koji ostvarili 9 410 noćenja što je za 15 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.Od ovog broja 3 105 bilo je donaćih gostiju koji su ostvarili 5 396 noćenja,a 2 322 stranaca ostvarilo je ,u februaru, 4 014 noćenja ili 22 odsto više nego istog meseca prošle godine.

 S. J.


Detaljnije: Nastavlja se trend rasta turističkog prometa u gradu / Ekonomija – Belle Amie