Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Ekonomija » Počela izgradnja fabrike „Leoni“

Počela izgradnja fabrike „Leoni“

<!—->
Posao u fabrici, koja će prozvoditi automobilske kablove za „BMW“, dobiće 2.200 radnika, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
Vlada je prema rečima premijera subvencionisala izgradnju i ove fabrike, odnosno za nova radna mesta izdvojeno je šest miliona i 400 hiljada evra, rekao je Vučić
Nemačka fabrika Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike u kojoj će se proizvoditi auto – kablovi za nemački BMW, a investicija je vredna 22 miliona evra. Fabrika će u prvoj fazi imati 15. 000 kvadratnih metara, a po završetku kompletnih radova 22.000 i zapošljavaće 2.200 radnika. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će i veći broj radnika dobiti posao u novoj fabrici.
<!—->
„Mi smo neformalno razgovarali, i rukovodstvo Leonija obećalo je da će zaposliti 3.000 radnika, i ja ću na tome insistirati“, rekao je premijer.
Nova fabrika „Leoni“ trebalo bi da bude završena za tri meseca, a početak rada u avgustu. Očekuje se da će fabrika do 2019. zaposliti preko 2.000 radnika. 
<!—->
Premijer je rekao da će zatražiti od  predstavnika nemačke kompanije da „lobiraju“ u svojoj zemlji kako bi doveli i nekog od proizvodjača automobila u Srbiju. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se direktorima „Leonija“ i predsedniku Vlade, istakavši da je ovo veliki dan za naš grad.
„Posle toliko godina ekonomske i privredne stagnacije, u našem gradu se ponovo gradi i radi, zapošljavaju ljudi, koji sada imaju budućnost u Nišu“, rekao je Bulatović.
<!—->
Bulatović je dodao da je „Leoni“ za igradnju fabrike zatražio dozvolu 20. februara, i da je dobio od Grada Niša za manje od 48 sati, čime je kako kaže pokazana ozbiljnost i namera da se u potpunosti podrži ekonomska politika Vlade Srbije.
Detaljnije: Počela izgradnja fabrike „Leoni“ / Ekonomija – Radio City