Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » 7.06.2017. Градска општина Медијана на „60-им Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду

7.06.2017. Градска општина Медијана на „60-им Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду

Успешна сарадња дечјих фестивала

 

Представници Градске општине Медијана били су гости „60. Јунских програма Змајевих дечјих игара 2017“ , а на позив организатора.

На пријему који је организовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић највећу нишку општину представљао је члан Већа Божидар Илић. У кратком разговору размењена су искуства два фестивала и могућности ближе сарадње – „Змајевих дечјих игара“ и „Фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу“ који организује Градска општина Медијана.

Посебни гости манифестације посвећене чика Јови Змају били су чланови Школе глуме Драгане Плавшић из Ниша, са којом ГО Медијана има успешну сарадњу. Они су за другаре у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду извели  две представе по тексту Слободана Станишића, којима су наступили и на Медијанином  фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу. На овај начин представљен је наш Фестивал Новосађанима.  У програму је учествовала и нишка песникиња Виолета Јовић, иначе уметничка директорка Медијана фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу. Била је ово прилика за ближе упознавање и разматрање нових идеја за сарадњу деце из Ниша и ученика једне од највећих новосадских школа.

Иначе, Слободан Станишић је добитник највеће награде „Медијаниног Фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу“  – награде „Наиса“, одржаног ове године марта месеца.

The post 7.06.2017. Градска општина Медијана на „60-им Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: 7.06.2017. Градска општина Медијана на „60-им Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду / Opština Medijana