Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori

Завршено друго коло „Игара на води“ у организацији Градске општине Медијана

Воде Сремац и Тесла!

После завршеног другог кола „Игара на води“ у организацији Градске општине Медијана и Спортског центра „Чаир“ у Нишу у вођству је екипа Гимназије „Стеван Сремац“ са 40 поена. Други су пливачи ЕТШ „Никола Тесла“ који имају два бода мање. Са по 36 бодова следе ученици Медицинске школе и Гимназије „Светозар Марковић“. Такмичаре је протеклог викенда обишао и председник Градске општине Медијана Милан Крстић.
Он је изразио задовољство одзивом који су средњошколци показали за учешћем у овом такмичењу и нагласио да ће највећа нишка општина и даље радити на унапређењу развоја спорта како у средњим, тако и у основним школама.
Наредног викенда, у суботу, 29. априла на програму је треће коло са три групе и директним преносом уживо преко сајта Градске општине Медијана.
Ученици дванаест средњих школа из Ниша, од којих десет са подручја највеће нишке општине такмиче се по први пут на чаирском базену у шест дисциплина: борба гладијатора, бушење балона, превожење и ослобађање девојке, проналажење боца на дну базена и полигон. Најбоља школска екипа биће награђена летовањем, а остале три које буду финалисти добиће пропуснице за базен у оквиру Спортског центра „Чаир“ до краја године.
Финале такмичења четири најбоље школе биће одржано у суботу, 13. маја са почетком у 19 сати.
За све учеснике „Игара на води“ Градска општина Медијана обезбедила је мајице у различитим бојама.
У „Играма на води“ учествују четири нишке гимназије – „Стеван Сремац“, „Светозар Марковић“, „9. мај“ и „Бора Станковић“, као и Прехрамбено-хемијска и Школа моде и лепоте, Угоститељско – туристичка школа, Трговинска, Медицинска и Економска, Правно пословна и ЕТШ „Никола Тесла“.

Naziv škole 1. dan 2.dan 3.dan UKUPNO
MEDICINSKA ŠKOLA 18  18    36
TRGOVAČKA ŠKOLA 8 8   16
ŠKOLA MODE I LEPOTE / / / /
GIM. „BORA STANKOVIČ“ 14  21    35
GIM. „STEVAN SREMAC“ 19  21    40
PREH. HEM. ŠKOLA 15  11    26
GIM. „SVETOZAR MARKOVIĆ“ 20 16    36
GIM.“9 MAJ“ 20  14    34
UGOST. ŠKOLA 9  9    18
ETŠ „NIKOLA TESLA“ 19 19   38
PRAVNO POSLOVNA ŠKOLA 14 19    33
EKONOMSKA ŠKOLA 12  16    28

The post appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: / Opština Medijana