Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Летовање у Грчкој за 400 основаца!

Летовање у Грчкој за 400 основаца!

Велика летња акција Градске општине Медијана са основним школама

Чак 400 ученика четвртог, петог, шестог и седмог разреда са подручја Градске општине Медијана путоваће на седмодневно летовање у Грчку у организацији ове општине. Програмом летовања, које први пут организује једна нишка градска општина за своје ученике, обухваћено је десет основних школа са подручја Медијане. Одржан је и први састанак председника ГО Медијана  Милана Крстића са директорима школа на ову тему. Први човек нишке општине нагласио је да би предност при одабиру ученика требало да имају ђаци из социјално угрожених породица или породица самохраних родитеља, али да у обзир треба узети и успех који постижу у школи, као и резултате на такмичењима у различитим областима.

-Један од главних критеријума којим би професори требало да се воде је да овим летовањем, уз све претходно наведено, буду обухваћена пре свега деца која до сада нису имала прилику да бораве на мору, али су својим радом, залагањем и резултатима то сама заслужила – рекао је Крстић и додао: -Жеља Градске општине Медијана је да овом и будућим акцијама развија и промовише позитивне вредности, управо код наших најмлађих суграђана.

Крстић је изразио наду да ће друштвено одговорне компаније препознати ову идеју Градске општине Медијана и прикључити се овој али и будућим акцијама, и омогућити да оне у будућнсоти обухвате већи број деце.

Директори основних школа су поздравили гест Градске општине Медијана, захваливши на бризи коју њено руководство показује за развој и школовање младих генерација, уз напомену да ће испоштовати тражене критеријуме и на летовање послати ученике који су својим несебичним радом то стварно и заслужили.

Основци ће на летовање које роганизује највећа нишка општина ићи у пратњи два професора, аниматора и комплетан лекарски надзор. Свака школа ће у смени имати 40 ученика, по 20 дечака и 20 девојчица, од краја јуна до краја августа ове године.

The post Летовање у Грчкој за 400 основаца! appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Летовање у Грчкој за 400 основаца! / Opština Medijana