Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Медијанин филозоф – најбољи на свету!

Медијанин филозоф – најбољи на свету!

Градска општина Медијана има филозофа за понос! Ученик нишке Гимназије “Светозар Марковић“, Милан Миленовић,  званично je најбољи филозоф на свету. Био је најбољи у конкуренцији чак 97 такмичара из 45 земаља света на 25-ој Светској олимпијади из филозофије, одржаној у Ротердаму у Холандији прошлог месеца.

Председник Скупштине Градске општине Медијана, проф. др Жарко Ранковић приредио је пријем за овог сјајног ученика и његову професорску Бојану Голубовић. Ранковић је нагласио да Градска општина Медијана води бригу о младим и образованим људима, па је тако препознала и Миланов рад и помогла његов одлазак на престижно такмичење са 50 хиљада динара. Он је изразио поштовање према младом таленту и будућем колеги, коме је пожелео пуно успеха и прво место на ранг листи на пријемном испиту на Медицинском факултету.

Прво место и златну медаљу и звање најбољег младог филозофа на свету,  Милан је освојио пишући есеј на цитат јапанског филозофа Томонубуа Имамичија. Тема есеја била је еко-етика  и толеранција врлина, при чему је Милан есеј писао на енглеском језику.

За Светску олимпијаду из филозофије Милана је спремала његова професорка филозофије Бојана Голубовић која је поносна на успех свога ученика, јер је Милана оцењивала комисија коју су чинили ментори свих учесника и 16 професора са универзитета из Европе и Азије. Професорка истиче да је оцењивање било трофазно, у три круга, и да је Миланов успех још већи тиме што се са цитатом јапанског филозофа  до сада није срео, јер исти није преведен на енглески језик. Освајањем златне медаље и првог места Миленовић је ослобођен полагања пријемног испита на Филозофском факултету. Међутим, иако је Милан најбољи филозоф на свету своју будућност усмериће у медицину.

The post Медијанин филозоф – најбољи на свету! appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Медијанин филозоф – најбољи на свету! / Opština Medijana