Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао почетку рада школе за компјутере за старије суграђане у Градској општини Медијана

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао почетку рада школе за компјутере за старије суграђане у Градској општини Медијана

Година међугенерацијске солидарности

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је почетку рада школе за компјутере за оне који су завршили свој радни век у Градској општини Медијана. Наиме, на захтев бројних старијих суграђана и суграђанки који живе на подручју Градске општине Медијана да им се пружи могућност компјутерског описмeњивања,  руководство ове општине одлучило је да им изађе у сусрет. Министар Вулин подзравио је акцију нагласивши да се уклапа у политику рада Министарства на чијем је он челу, али и целе Владе Републике Србије.

-Ми смо ову годину прогласили годином међугенерацијске солидарности. Морамо да изграђујемо друштво у којем се генерације слажу и разумеју. Ни ми не би били овде, ни Србија не би била оваква да није било вас, јер сте ви навикли да се борите – рекао је у свом обраћању полазницима школе компјутера министар Александар Вулин.

Председник Градске општине Медијана Милан Крстић нагласио је да је ово још један начин да највећа нишка општина покаже бригу о генерацијама које су стварале Србију и очувале њене вредности.

-Трудимо се да им будемо на услузи за све што треба. Организовало смо излете за пензионера а њих 200 водићемо на море у Грчку о трошку општине. Тиме на делу желимо да покажемо да млади нису заборавили на њих – рекао је Крстић и додао:- Сазнање у области рачунарства помоћи ће пензионерима да више времена проводе са својим унуцима и децом и комуницирају са њима ако су негде далеко.

У сарадњи са Високом техничком школом из Ниша и пензионерским удружењима са територије највеће нишке општине,  рачунарске јединице за школу компјутера инсталиране су у скупштинској сали Градске општине Медијана. Бесплатни, једномесечни, основни курсеви коришћења рачунара и основних програмских пакета за заинтересоване биће организовани до краја године. Настава ће се изводити сваког радног дана од девет до 13 часова, у три групе, са по 20 полазника.

Планирано је да до краја ове године обуку за рад на рачунарима прође 540 пензионера и пензионерки.

 

Након обнављања рачунарске опреме за потребе Управе ГО Медијана, од замењених рачунара оспособљено је 20 потпуно функционалних рачунарских јединица а чије коришћење омогућава употребу основних програмских пакета.

The post Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао почетку рада школе за компјутере за старије суграђане у Градској општини Медијана appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао почетку рада школе за компјутере за старије суграђане у Градској општини Медијана / Opština Medijana