Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Нишки ђаци први у Србији учили на роботима

Нишки ђаци први у Србији учили на роботима

Председник ГО Медијана Милан Крстић уручио таблет рачунаре најбољим учесницима пројекта #CodeRobotić.

Завршен је још један пројекат уз подршку Градске општине Медијана а овога пута у сарадњи sa организацијoм  „Научи ме“ и четири нишка ротари клуба. Реч је о  пројекту  #CodeRobotić, у оквиру којег су полазници учили да програмирају по најсавременијим методама.

Најбољим полазницима председник највеће нишке општине Милан Крстић уручио је таблете, које је обезбедила ова општина. Крстић је казао да је улагање у младе и иновативне програме један од дугорочних циљева рада Градске општине Медијана али да се на до сада урађеном неће стати.

  • Не смемо да заостајемо за савременим трендовима и технологијама. Ако сам добро чуо од ових младих људи овде, Ниш је први почео са оваквом врстом учења а ми у Медијани смо зато веома поносни што смо их подржали – рекао је Крстић.

По речима Милана Петровића, председника организације „Научи ме“, пројекат #CodeRobotić је значајан јер је потпуно нов и усклађен са стандардима Европе и Америке.

  • Роботи које смо користили су добили награду за едукацију деце. Захвалност Општини Медијана за пружену помоћ, јер можемо да се похвалимо иновацијом чије се увођење у школама тек планира. Било је сјајно радити са изузетно талентованом децом,а што су показали часови и њихово занимање за новине – додао је Петровић.

Идеја пројекта била је да се нишким основцима од 5. до 8. разреда да прилика да уче програмирање на најсавременијим роботима и по курикулуму који је међународно признат. Од две стотине пријављених изабрано је 20 учесника са којима је радило четири волонтера, два професора и координатор пројекта. Програм је завршен после девет двочасовних радионица а без помоћи ГО „Медијана“ то не би било могуће,  кажу у организацији „Научи ме“.

The post Нишки ђаци први у Србији учили на роботима appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Нишки ђаци први у Србији учили на роботима / Opština Medijana