Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Почеле „Игре на води“ – вишебој дванаест средњих школа у организацији Градске општине Медијана

Почеле „Игре на води“ – вишебој дванаест средњих школа у организацији Градске општине Медијана

Уживо на сајту – спој игре и сјајног такмичења!

Почеле су „Игре на води“ – спортски вишебој средњошколаца у организацији Градске општине Медијана и Спортског центра „Чаир“ у Нишу.

Ученици дванаест средњих школа из Ниша, од којих десет са подручја највеће нишке општине такмичиће се на чаирском базену у шест дисциплина: борба гладијатора, бушење балона, превожење и ослобађање девојке, проналажење боца на дну базена и полигон. Такмичење је отворио председник Градске општине Медијана, Милан Крстић.

-Први пут у Нишу једна општина се осмелила да организује, да тако кажем, сусрете у води наших средњошколаца. Желимо да нове генерације учимо спортском духу, да укажемо колико су спортска такмичења важна за здравље и анимирамо школе да се баве још неким активностима осим учењем – рекао је први човек Медијане, Милан Крстић и додао: – Најбоља школска екипа биће награђена летовањем, а остале три које буду финалисти добиће пропуснице за базен до краја године. Позивамо школе да прате своје другове преко нашег сајта, али и дођу на базен и бодре их на лицу места – додао је Крстић.

На овој специфичној манифестацији школе се такмиче са по 16 такмичара. Медијанине „Игре на води“ одвијаће се у још три термина до краја овог месеца, 18. априла (почетак у 14 сати),  22. и 29. априла ( од 11, 14 и 17 часова). Финале такмичења четири најбоље школе биће одржано у суботу, 13. маја са почетком у 19 сати.

Ноту атрактивности целом догађају даje „live stream“ праћење читавог тока такмичења уживо преко сајта Градске општине Медијана.

За све учеснике „Игара на води“, Градска општина Медијана обезбедила је мајице у различитим бојама.

У „Играма на води“ учествују четири нишке гимназије –  „Стеван Сремац“, „Светозар Марковић“, „9. мај“ и „Бора Станковић“, као и Прехрамбено-хемијска и Школа моде и лепоте, Угоститељско – туристичка школа, Трговинска, Медицинска и Економска, Правно пословна и ЕТШ „Никола Тесла“.

The post Почеле „Игре на води“ – вишебој дванаест средњих школа у организацији Градске општине Медијана appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Почеле „Игре на води“ – вишебој дванаест средњих школа у организацији Градске општине Медијана / Opština Medijana