Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Председник Градске општине Медијана Милан Крстић отворио Четврти међународни Фестивал стрипа „Медијана Нифест 2017“

Председник Градске општине Медијана Милан Крстић отворио Четврти међународни Фестивал стрипа „Медијана Нифест 2017“

Почео празник слике и речи

 

Председник Градске општине Медијана, Милан Крстић отворио је Четврти међународни Фестивал стрипа „Медијана Нифест 2017“.

Овогодишњи празник стрипа одржава се под покровитељством највеће нишке општине, која на овај начин пружа несебичну поршку развоју културе не само на подручју Медијана, већ и Града Ниша и целе Србије.

-У Нишу је почео празник слике и речи! Надам да ће присуство вредних стрип цртача у наредних неколико дана у Нишу и наша подршка Фестивалу стрипа подстаћи и друге људе да крену нашим путем. То би требало да да нови квалитет развоју културе уопште и промоцији правих вредности – рекао је Крстић  отварајући „Медијана Нифест 2017“.

Пре отварања  манифестације која траје до недеље 14. маја у кабинету првог човека највеће нишке општине за учеснике Фестивала приређен је пријем, на којем се разговарало о тренутној ситуацији у развоју стрипске делатности, проблемима са којим се издавачи суочавају у овој области али и плановима за будућност стрипа. У шест нишких школа на подручју Градске општине Медијана одржавају се и стрипске радионице на којима ученици треба да упознају основне правце рада у стрип уметности.

Ексклузивни гости фестивала који се одржава на Нишком сајмишту, у Официрском дому и Дому војске у Нишу су Марчело Манђантини и Данијеле Калури италијански стрип аутори, цртачи Дилана Дога и Загора, гости из иностранства али и бројни домаћи ствараоци стрипа.

The post Председник Градске општине Медијана Милан Крстић отворио Четврти међународни Фестивал стрипа „Медијана Нифест 2017“ appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Председник Градске општине Медијана Милан Крстић отворио Четврти међународни Фестивал стрипа „Медијана Нифест 2017“ / Opština Medijana