Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Професионализам дуг 60 година

Професионализам дуг 60 година

Подружница рачуновођа и ревизора Ниш обележила јубилеј

Подружница рачуновођа и ревизора Ниш обележила је јубилеј – 60 година успешног професионалног рада.

На самој свечаности најзаслужнијим члановима и организацијама додељене су повеље, признања и захвалнице. Обележавању завидне годишњице присуствовали су и представници Градске општине Медијана, члан Већа Божидар Илић и помоћница председника општине Милија Татаревић. Она је поздравила скуп у име председника општине Милана Крстића и нагласила да се у данашње време могућности пословања чине недовољним и да пословно окружење и услови тржишта често нису онакви о каквима привредници сањају.

  • Упркос томе, ви вашим дугогодишњим залагањем и свакодневним унапређењем превазилазите препреке и одолевате иако је притисак тржишта снажан. Неопходно је да будемо усмерени једни на друге ради успостављања добре пословне сарадње и дугорочног пословног ефекта – додала је Татаревић.

У Подружници рачуновођа и ревизора Ниш се од оснивања радило. Сви постигнути резултати су плод програмског усмеравања и јединства чланства. Стечено искуство у прошлости омогућило је да кроз цео период Подружница буде носилац развоја рачуноводствене професије и незаобилазни учесник у свим променама рачуноводствене праксе. Ниш данас има узорну и професионалну организацију, Подружницу РР Ниш, чији предан рад их је уздигао у сам врх најактивнијих друштава у својој области. Успешном раду Подружнице допринели су Савез рачуновођа и ревизора Србије, многи аутори, сарадници, колективи, институције и организације, запослени. Посебно треба истаћи дугогодишњу сарадњу са Економским факултетом у Нишу, Економском школом, стручним сарадницима бивше СДК, филијале Ниш, Регионалном привредном комором Ниш, Пореском управом Ниш.

Данас нишке рачуновође, на челу са председником Подружнице Миодрагом Перићем, овлашћеним рачуновођом, настављају да буду што успешнији. Савез РР Србије је угледна и међународно призната професионална асоцијација. Потпуна стандардизација и хармонизација у оквиру глобалних захтева, уз ослањања на специфичне националне стандарде и сопствено чланство, које прихвата међународне стандарде, принципе и правила и њихове примене, представљају основ будућих активности.

Свечаности поводом 60 година Савеза рачуновођа и ревизора у Нишу присуствовали су и представници Савеза рачуновођа и ревизора Београд, и многобројни гости и сарадници из Македоније, Бугарске и целе Србије.

Подружница рачуновођа и ревизора Ниш, основана је 23. априла 1957. године, када је донета одлука да се секција Друштва економиста Србије у Нишу организује у Подружницу Удружења књиговођа Србије у Нишу. Први председник Подружнице Удружења књиговођа Србије у Нишу био је Божидар Грашић, шеф рачуноводства Фабрике кожа „Ђука Динић“ у Нишу.

The post Професионализам дуг 60 година appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Професионализам дуг 60 година / Opština Medijana