Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Руководство ГО Медијана са грађанима на свечаној литургији у Храму Светог Василија Острошког

Руководство ГО Медијана са грађанима на свечаној литургији у Храму Светог Василија Острошког

Светац који чува Дуваниште

 

 

Српска Православна Црква, Епархија Нишка и Храм Светог Василија Острошког у изградњи, данас обележавају славу Светог Василија Острошког у сарадњи са Градском општином Медијана.

Свечаној славској литургији и резању славског колача присуствовало је и руководство највеће нишке општине на челу са председником општине Миланом Крстићем и председником Скупштине проф. др Жарком Ранковићем.

Свечана славска литија данас ће поћи у 17.00 сати од МК „Медијана“, Улицом Бранка Миљковића, кроз Ђердапску улицу до раксрнице, Улицом Мајаковског, Византијским булеваром према кружном току, до порте Храма Светог Василија Острошког у изградњи.

Свети Василије Острошки од 2000. године је слава нишког насеља Дуваниште, јер је за време НАТО бомбардовања, на дан овог свеца, на насеље пало десетак касетних бомби, али нико није погинуо.

The post Руководство ГО Медијана са грађанима на свечаној литургији у Храму Светог Василија Острошког appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Руководство ГО Медијана са грађанима на свечаној литургији у Храму Светог Василија Острошког / Opština Medijana