Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Руководство Градске општине Медијана на Врбицу традиционално с децом

Руководство Градске општине Медијана на Врбицу традиционално с децом

Венчићи за здравље и срећно одрастање

Традиционално на Лазареву суботу, руководство Градске општине Медијана поклонима је обрадовало децу Ниша, посебно малишане који живе на територији ове општине. На велики православни празник, у народу познатији као Врбица најмлађима су дељени поклони – за здравље и срећно одрастање.

-Врбица је празник деце, којој је Градска општина Медијана посвећена у сваком тренутку. Поклони су симболични али на данашњи дан имају велику вредност  – рекао је председник Скупштине Градске општине Медијана, проф.др Жарко Ранковић и подсетио: – Према Јеванђелском предању, Христос је у Витанију стигао четири дана после Лазареве смрти, оживео га и дигао из гроба, па се овај празник слави и као Васкрсење Лазара Четвородневног. Врбица је за православне хришћане празник дечије радости, јер је Христос полазећи у Јерусалим рекао: „ Пустите децу к мени, јер таквих је царство небеско“ – рекао је проф. Ранковић.

Као и увек, велики број деце тискао се да дође до младих врбових гранчица и књига које им је, као и ранијих година  припремила највећа нишка општина. Најмлађи становници Медијане посебно су се радовали звончићима окаченим о тробојку.

Пригодне поклоне малишанима су на платоу испред Храма светог Цара Константина и царице Јелене поред председника Скупштине проф. др Жарка Ранковића делили и чланови Већа  проф. Др Срђан Јовковић и Божидар Илић, као и деца из Одреда „Вожд“ Карађорђе која су као и сваке године помагала у организацији Врбице у Градској општини Медијана. Дружење са најмлађим становницима највећа нишка општина организује годинама уназад негујући дух вере и православне обичаје Српске православне цркве.

The post Руководство Градске општине Медијана на Врбицу традиционално с децом appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Руководство Градске општине Медијана на Врбицу традиционално с децом / Opština Medijana