Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Gradske opštine » Ученици из Немачке и нишке Правно – пословне школе и ове године гости Градске општине „Медијана“

Ученици из Немачке и нишке Правно – пословне школе и ове године гости Градске општине „Медијана“

Немерљива подршка локалне самоуправе

Ученике из немачког града Форцхајма и њихове другове из партнерске, Правно-пословне школе из Ниша примили су заменик председника Градске општине Медијана Срђан Петровић, чланови Већа проф.др Срђан Јовковић и Божидар Илић, и секретар Скупштине ГО Медијана, Радомир Јоцић.

Они су госте из Немачке упознали саа радом законодавне и извршне власти у Градској општини Медијана, организацијом Управе, пословима које ова нишка општина ради за грађане и бројним манифестацијама које организује. Заменик председника општине Срђан Петровић рекао је да је пројекат сарадње нишких и немачких ђака наслеђен од претходне власти али да ће две школе имати пуну подршку да је проширују и у наредном периоду. По речима проф.др Срђана Јовковића сусрети нишких и ученика из Немачке прилика су за размену културних, образовних и других тековина два народа али и подизање сарадње на ниво изнад ученичког.

Представници школе из Немачке нагласили су да седму годину заредом долазе у Ниш, да су изузетно задовољни гостољубивошћу и топлином српских породица у којима бораве. Сваке године из Немачке у Србију долази нова генерација. Професорка Christina Feil каже да је увек изненађена новим сусретима и новом гостољубивошћу српског народа, посебно сарадњом коју школа партнер из Ниша има са локалном самоуправом.

Директор Правно-пословне школе у Нишу, Милорад Гавриловић подсетио је да је посета немачке деце у оквиру пројекта „Патнертство на делу“, у почетку финансираног из средстава ГИЗ-а, УСАИД-а и Европског покрета, а сада из донација и других извора. Он је посебну захвалност изразио пруженој руци из Градске општине Медијана и позвао руководство да наредне године са овом нишком школом крену у Форцхајм у Немачкој, како би школско партнерство било унапређено и у области институција.

The post Ученици из Немачке и нишке Правно – пословне школе и ове године гости Градске општине „Медијана“ appeared first on medijana.rs.


Detaljnije: Ученици из Немачке и нишке Правно – пословне школе и ове године гости Градске општине „Медијана“ / Opština Medijana