Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Bio je porodični mezimac, hteo je da studira elektroniku

Bio je porodični mezimac, hteo je da studira elektroniku

saobracajkaPetnaestogodišnji Uroš I. koji je u ponedeljak poginuo na Bulevaru Nikola Tesla vraćao se kući iz OŠ „Kole Rašić“ gde je pohađao sedmi razred. Dečaka, koji je izašao iz autobusa u nameri da pređe ulicu, usmrtio je Nišlija L.P. koji ga je udario „folksvagenom polo“ a zatim se zabio u banderu. Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će danas biti priveden na saslušanje tužiocu.

Nesrećni mališan, koji je sa porodicom živeo u naselju „Stevan Sinđelić“, išao je u školu koja se nalazi na sasvim drugom kraju grada, jer nije hteo da je menja ni kada su se preselili. To je bio i razlog što je do kuće svakog dana dolazio autobusom.

Uroševa porodica bila je suviše ožalošćena da bi mogla da komentariše tragediju.

-Ne, ništa, kazao je dečakov otac Zoran, koji je novinarima otvorio vrata. Komšije ove porodice za njih imaju samo reči hvale.

-Zoran je pukovnik, pa se pre nekoliko godina doselio u naše naselje gde su pretežno vojna lica. To su divni ljudi, Uroš je bio njihov mezimac, najmlađi od trojice braće. Oni su takođe divni momci, dosta su stariji od Uroša, obojica su studirala elektroniku. Sve nas je pogodilo kada smo čuli da je dečak stradao i to ispred svoje kuće, posebno nam je žao njegove majke Slavice, kazala je jedna žena koja živi u ovom naselju.

Tragična vest ožalostila je Uroševe školske drugove, učenike VII1 OŠ „Kole Rašić“ ali i nastavno osoblje.

-Urošu sam bio učitelj, njegovu porodicu odlično poznajem. Živeli su tu u blizini, svi su se ovde školovali, njegov otac, stric, obojica braće… pa su želeli da dečak ovde nastavi školovanje i kada su se preselili. Mnogo smo svi potrešeni, deca su jako tužna, činimo sve da ih smirimo. Sutra će biti komemorativna sednica, zakupili smo i autobus da bismo svi otišli na sahranu, priča Saša Tončev, direktor ove škole.

Uroš hteo da napiše knjigu

Urošev razredni kaže da je tek sada saznao da je dečak planirao da tokom leta napiše knjigu o školi, koju bi mu poklonio na početku sledeće školske godine.

-Jedna njegova drugarica mi je rekla da je to trebalo da bude iznenađenje koje su mi ona i Uroš spremali, al nažalost ta knjiga neće biti napisana, rekao je Saša Kostadinović. 

Saša Kostadinović, Urošev razredni starešina, nije mogao da obuzda suze dok je govorio o svom đaku.

-On je bio jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji. Međutim, ono po čemu ga svi pamtimo je njegov smisao za humor. Pamtićemo ga po osmehu koji mu nije silazio sa lica ni u najnapetijim situacijama. Svakome je hteo da pomogne, planirao je da školovanje nastavi u gimnaziji „Svetozar Marković“ a da zatim, kao i njegova starija braća, studira elektroniku, sa tugom priča Kostadinović.

Uroš će biti sahranjen danas na niškom Novom groblju.

 D. K.


Detaljnije: Bio je porodični mezimac, hteo je da studira elektroniku / Hronika – Belle Amie