Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Bulatović: Sve sam radio po zakonu

Bulatović: Sve sam radio po zakonu

Darko Bulatović

Darko Bulatović

Gradonačelnik Niša i funkcioner SNS-a Darko Bulatović svedočio je pred Osnovnim javnim tužilaštvom, u dokaznom postupku o navodnoj utaji poreza u fudbalskom klubu Radnički. Bulatović kaže da je sve radio po zakonu i da se protiv njega ne vodi nikakav krivični postupak već da je, kao i desetine drugih, u utvrđivanju stanja u Radničkom dao svoj iskaz i ništa više od toga. Poreske obaveze su, kaže nastale pre nego što je došao u klub.

Ne osećam nikakvu odgovornost. Radi se o obavezama koje su nastale pre mog dolaska u FK Radnički i o presudama i skidanju novca sa računa protivno vašoj volji. A računi radničkog su bili stalno u blokadi. Moja odgovornost ne postoji. To nije moj privatni klub, kaže Bulatović.

RadničkiKaže da je mogao samo da izvršava ono što je bilo na računu i da nije njegova obaveza da daje novac iz džepa već ono čime klub raspolaže, što je i radio, u skladu sa zakonom. Da li je taj porez kasnije plaćen, ne zna jer je, kako navodi, kratko vreme proveo u radničkom.

Svako može podneti krivičnu prijavu, i vi možete podneti krivičnu prijavu sudnadležnom organu i taj organ je dužan da me pozove – i ništa više od toga.

U Osnovnom javnom tužilaštvu Zoni plus je rečeno da je u toku dokazni postupak, da je Bulatović saslušan danas i da sledi ispitivanje svedoka i eventualno veštačenje. Potvrđuju da je krivičnu prijavu protiv Bulatovića za utaju poreza podnela poreska policija. Nezvanično, reč je o iznosu od oko 2,5 miliona dinra, a reč je o neplaćenim porezima i doprinosima na plate nekoliko fudbalera.

Ova vest Bulatović: Sve sam radio po zakonu je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: Bulatović: Sve sam radio po zakonu / Hronika – TV Zona plus