Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Četrnaest i po godina zbog pucnjave posle pijanke

Četrnaest i po godina zbog pucnjave posle pijanke

sudSaša Petković (41) iz svrljiškog sela Grbavče osuđen je juče na četrnaest i po godina zatvora jer je 3. septembra prošle godine ubio Sinišu Živkovića a ranio njegove prijatelje Nebojšu Cekića i Dragana Perića.

Petković se teretio za teško ubistvo i za ubistvo u pokušaju koje je usledilo nakon kafanske svađe.Do krvavog obračuna je došlo u dvorištu OŠ “Dobrila Stambolić”, koje vlasnik tamošnje kafane „Ekstra big Džek“ koristi za obavljanje svog posla.

Kako su na suđenju posvedočili prijatelji ubijenog Živkovića, oni su sedeli za stolom kada im je u vidno pijanom stanju prišao Saša. Obratio se Cekiću koga je od ranije poznavao vređajući Živkovića i Perića nazivajući ih “Šabanima”. To je izazvalo tuču između Živkovića i Saše koja je kratko trajala nakon čega je ubica otišao da bi se ubrzo vratio sa lovačkom puškom. Pucao je i ranio Cekića i Perića nakon čega se nadao u beg ali ga je Živković pratio. Petković je u trku napunio pušku i pucao na njega ubivši ga na licu mesta.

Tokom sudskog postupka Petković je isticao da nije imao nameru nikog da ubije već da se samo branio jer je strahovao da će ga ova trojka napasti.

Prilikom odmeravanja kazne, sud je delimično uvažio njegovu odbranu jer je utvrđeno da je Saša imao povrede na licu a Živković na pesnici čime je dokazano da je ubistvu prethodila tuča.

D. K.


Detaljnije: Četrnaest i po godina zbog pucnjave posle pijanke / Hronika – Belle Amie