Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » DETALJI EKSPLOZIJE U SIĆEVU: Bežali od groma, pa ih sačekala komšijska KAŠIKARA!

DETALJI EKSPLOZIJE U SIĆEVU: Bežali od groma, pa ih sačekala komšijska KAŠIKARA!

 
Trovao im je pse, pa su prestali da razgovaraju. A onda im je u subotu bacio defanzivnu „kašikaru“ u dvorište, samo što su traktorom vratili iz berbe šljiva.
Dušan i Vesna Pavlović
 
„Bombaš“ Dragana V. (62) je potom uhapšen, a bračni par Dušan (59) i Vesna Pavlović (55) iz sela Sićevo kod Niša ekipa Hitne pomoći prevezla je u niški Urgentni centar.
Srećom, od eksplozije ručne bombe samo su lakše povređeni, pa su danas već bili otpušteni iz bolnice.
Pavlovići su bili u voćnjaku, a kada je počelo da grmi požurili su ka domu, a umalo da poginu na kućnom pragu. Dušica Pavlović, rođaka povređenih, koja se nalazila na traktoru, kaže da je kada su u oko 16.30 ušli u dvorište videla komšiju kako stoji iza kapije svoje avlije i baca nešto prema njima.
Mislila sam da je kamen, a onda je odjeknula eksplozija, i to samo tri do četiri metra od njih.
Dušan Pavlović veli da je prilikom povratka iz voćnjaka, iako nisu razgovarali, mahnuo Draganovom ocu, koga je video u njegovom dvorištu preko puta njihove kuće. Komšija mu nije otpozdravio, već je samo okrenuo glavu na drugu stranu.
– Tada sam zapazio i Dragana kako pretrčava preko dvorišta – kaže Dušan. – A kada sam sišao sa parkiranog traktora, snaja Dušanka nas je upozorila da je komšija nešto bacio na nas. Zakoračio sam, a onda je bomba eksplodirala.
Dvorište Pavlovića
 
Dušan Pavlović ukazuje i da su svi odmah utrčali u kuću. Osetio je da mu curi krv iz obraza i sa šake.
– Nismo razgovarali, ali nije bilo nikkav svađe između nas – predočava Dušan. – A Draganov otac Branko nam je svojeveremeno pomagao dok smo gradili kuću.
Dušanova supruga Vesna kaže da je zrno bombe pogodilu u kuk. Veli i da je velika sreća što unuče nije bilo kući, jer je znalo da ih čeka na terasi pri povratku. A upravo je ta terasa zausta kuglicama od bombe.
Detonacija „kašikare“ čula se u celom Sićevu, a Dušanov rođeni brat Dragan kaže da su pomislili da je došlo do nekog udesa na putu u Sićevačkog klisuri.
Predočio je i im su im policajci objasnili da je eksplodirala ona zelena ručna bomba, sa kuglicama. A da je eventualno bila bačena ofanzivna, sa gelerima, Pavlovići ne bi imali šanse da prežive.
Policijska uprava u Nišu je saopštila da je Dragan V. uhapšen zbog sumnje da je počinio pokušaj teškog ubistva i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.
Meštani Sićeva kažu da sa ocem živeo u Nišu i da su povremeno dolazili u selo. Vele i je „bombaš“ bio nekako povučen, nekomunikativan ali nije pravio probleme.

A DRAGAN BEŽAO
Posle dojave o eksploziji bombe, u Sićevo su brzo stigli pripadnici niške policije. Sticajem okolnosti, Dragana V. su zatekli pred njegovom kapijom. A kada su ga upitali gde je došlo do eksplozije, odgovorio im da je na nekom traktoru pukla guma, pa se čula detonacija. Potom je dao u beg.

The post DETALJI EKSPLOZIJE U SIĆEVU: Bežali od groma, pa ih sačekala komšijska KAŠIKARA! appeared first on Niške vesti.
Detaljnije: DETALJI EKSPLOZIJE U SIĆEVU: Bežali od groma, pa ih sačekala komšijska KAŠIKARA! / Hronika – Niške vesti info