Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » EKSKLUZIVNO: Uhapšeno pet vojnih lekara iz Niša i četiri distributera lekova

EKSKLUZIVNO: Uhapšeno pet vojnih lekara iz Niša i četiri distributera lekova

Ilustracija

Pet vojnih lekara specijalista Vojne bolnice u Nišu uhapšena su zajedno sa još četiri ovlašćena predstavnika firmi koje se bave trgovinom ortopedskih pomagala, lekova i suplementata zbog sumnje da su primali I davali mito, odnosno zloupotrebili službeni položaj, ekskluzivno saznaje TV Zona plus.

Akciju hapšenja lekara pripadnika Vojske Srbije su izveli pripadnici VBA po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa pripadnicima vojne policije i Policijske uprave Niš, potvrdio je za TV Zonaplus portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu (VJT), Vlada Stanojević.

Uhapšeni vojni lekari se sumnjiče da su pacijentima propisivali i preporučivali ortopedska pomagala, lekove i suplemente čiji su dobavljači bili uhapšena ovlašćena lica privrednih društava koja se bave distribucijom medicinske opreme i lekova. Osnovano se sumnja da je na osnovu prethodnog dogovora, periodično lekarima uplaćivan novac, kaže Stanojević.

Vladimir Stanojević, pr Višeg javnog tužilaštva

Objašnjava da u ovom trenutku ne može da precizira o kojoj sumi je reč i da će to tek biti utvrđeno veštačenjem tokom istrage. Takođe, za sada se ne objavljuje identitet osumnjičenih.

Osumnjičenima, čiji se identitet za sada ne precizira, po nalogu VJT u Nišu je određeno zadržavanja do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiocu na saslušanje.

Ova vest EKSKLUZIVNO: Uhapšeno pet vojnih lekara iz Niša i četiri distributera lekova je prvo objavljena na TV Zona Plus.


Detaljnije: EKSKLUZIVNO: Uhapšeno pet vojnih lekara iz Niša i četiri distributera lekova / Hronika – TV Zona plus