Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Limar pao sa krova

Limar pao sa krova

limar 1Nišlija Bora Lazarević (65), zadobio je juče smrtonosne povrede od kojih je ubrzo preminuo u niškom Kliničkom centru, nakon što je pao sa potkrovlja kuće u ulici Borislava Nikolića Serjože 37 u naselju Pantelej.

Tragedija se dogodila u 11.10 sati, kada se nesrećni čovek omakao sa visine od oko 12 metara i pao u dvorište. S obzirom na to da je još uvek davao znake života, Hitna pomoć ga je prevezla do bolnice, ali je uprkos naporima lekara, preminuo u 11.55 sati.

Ljubiša Janković, sin vlasnice kuće gde se tragedija dogodila, kaže da su majstori tek počeli da rade kada je Bora pao.

-Na kući su radila trojica majstora tesara i Bora sa zetom. Nije prošlo ni pola sata kako su se popeli na kuću, sestra Snežana im je tek skuvala kafu, kada je Bora pao. Niko nije video trenutak pada, niti se čuo bilo kakav zvuk sve dok Snežana nije kriknula kada je ugledala telo u dvorištu. Čovek je još bio živ, pozvali smo Hitnu pomoć ali sve je bilo uzalud – priča Janković.

Ističe da su svi veoma pogođeni tragedijom.

-Ta kuća je dvadeset godina bila bez krova. Želja mog pokojnog oca je bila da se radovi dovrše. Majka se toliko radovala kada je najzad skupila novac za krov i oluke, zvala mi je usred noći da mi se pohvali da su kupili materijal. Boru znam, komšije smo, njega smo angažovali jer smo prijatelji, godinama se pomažemo. Mnogo nam je teško što je ovako poginuo- kazao je Janković.

Porodica pokojnog limara koji je živeo nedaleko od mesta tragedije u ulici Ilindenskoj 69, šokirana je nesrećom. Najteže je Borinom zetu Zoranu Stojiljkoviću, jer je bio sa njim kada je nastradao.

-Radio sam na drugoj strani krova, kada se to dogodilo, tako da ništa nisam ni video ni čuo, sve dok ta žena nije vrisnula. Kada sam pogledao odozgo u dvorište, video sam ga kako leži na zemlji. Još je bio živ, ali mi je odmah bilo jasno da je teško povređen. Šokirani smo, bio je vešt limar, radeći taj posao je i penziju stekao-priča zet nastradalog.

BORI POZLILO PRE PADA?

Za sada se ne zna da li se limar okliznuo ili mu je pozlilo, zbog čega je pao sa potkrovlja. Ova mogućnost se ne isključuje, s obzirom na to da naglo otopljenje, kako navodi Hitna pomoć, ne pogoduje hroničnim bolesnicima.

Ono što takođe upućuje na mogućnost da je čovek pao usled zdravstvenog problema, je to što niko od prisutnih nije čuo bilo kakav zvuk, pre nego što su ga zatekli na zemlji. 

Policija je obavila uviđaj u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

 D. K.


Detaljnije: Limar pao sa krova / Hronika – Belle Amie