Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » MONSTRUMU 40 GODINA ROBIJE: Ubio roditelje, pa ih bacio u septičku jamu

MONSTRUMU 40 GODINA ROBIJE: Ubio roditelje, pa ih bacio u septičku jamu

 
Dragan Stamenković (47) pravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora jer je 19. septembra 2013. brutalno ubio oca Milana (71) i majku Slavenku (63), a potom njihova tela bacio u septičku jamu. Stravičan zločin odigrao se u dvorištu porodične kuće Stamenkovića, u Železnikoj ulici u Niškoj banji.
Dragan Stamenković | Foto: privatna arhiva
 
Ovakvu presudu izrekao je Apelacioni sud u Nišu, koji je uvažio žalbu Višeg javnog tužilaštva i optuženom povećao zatvorsku kaznu.
Stamenković je presudom Višeg suda u Nišu marta ove godine osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Međutim, Apelacioni sud ovu presudu je preinačio u delu odluke o kazni.
Dragan je majci zadao najmanje devet, a ocu 11 udaraca drvenom letvom. Slavenka je izdahnula na licu mesta, ali je Milan još davao znake života kada je ubačen u septičku jamu gde je skončao na najgori mogući način.
Slavenka i Milan Stamenković | Foto: Privatna arhiva
 
Dragan je sa nevenčanom suprugom Anitom Stolić (41) pokušao da prikriju dvostruko ubistvo, tako što je sledeće večeri ušao u septičku jamu kako bi još dublje ukopao tela roditelja kojima je na glave navukao kese.
Na suđenju, Dragan je ostao pri iskazu datom pred istražnim sudijom da nije imao nameru da ubije oca i majku već da je došao kući samo da bi uzeo pare i hranu i da se zbog svega kaje.
Tvrdio je da su mu roditelji branili da živi sa Stolićevom, jer se zvanično još nije razveo od prve žene, zbog čega su se svađali.
Dvorište kuće Stamenkovića u Železnikoj ulici
 
Anita Stolić je u Višem sudu osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, zbog učestvovanja u ubistvu i pomaganju u prikrivanju zločina. Apelacioni sud je potvrdio ovu presudu. Na sudu se branila da je sve radnje preduzimala navodno pod pretnjom i u strahu od Dragana.
The post MONSTRUMU 40 GODINA ROBIJE: Ubio roditelje, pa ih bacio u septičku jamu appeared first on Niške vesti.
Detaljnije: MONSTRUMU 40 GODINA ROBIJE: Ubio roditelje, pa ih bacio u septičku jamu / Hronika – Niške vesti info