Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Presečen lanac trgovine cigaretama

Presečen lanac trgovine cigaretama

<!—->
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu presekli su još jedan lanac trgovine akciznom robom i zaplenili 31.000 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na oko 30.000 evra. Tom prilikom, uhapsili su D.I. (1984) iz Prokuplja, zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda po Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
<!—->
„Sumnja se da je D.I, najverovatnije na teritoriji AP Kosovo i Metohija nabavio veću količinu cigareta bez akcizne markice, koje je svojim kamionom marke „daf“, sa prikolicom pokušao da preveze radi dalje prodaje, ali je sprečen brzom i efikasnom akcijom policije na magistralnom putu Niš-Zaječar, u blizini Svrljiga“, navodi se u policijskom saopštenju.
Tom prilikom, policija je u prikolici kamiona pronašla 31.000 paklica cigareta marke „ashima“ bez akcizne markice, koje su bile prekrivene stiroporom.
Cigarete i kamion su oduzeti, a policija je u rad uključila i Odsek poreske policije u Nišu.
<!—->
Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, D.I. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.
Detaljnije: Presečen lanac trgovine cigaretama / Hronika – Radio City