Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Prve žrtve smrzavanja u nišavskom okrugu

Prve žrtve smrzavanja u nišavskom okrugu

auto-put smetoviDvojica muškaraca iz okoline Gadžinog Hana preminula su zbog niskih temperatura koje su ovih dana zadesile Srbiju. Reč je o 88-godišnjem ocu i 64-godišnjem sinu, koji su prve žrtve smrzavanja u nišavskom okrugu. U bolnici je preminuo i Zoran Stojanović koji je sinoć evakuisan iz sela Strešak u Poljanici kod Vranja. U nedelju je u Vranju preminuo i 56-godišnji muškarac.

Slučaj je jutros policiji prijavio čovek koji je donosio hleb iz susednog sela.

Nema elemenata krivičnog dela. Pripadnici policije i tužilaštva su na terenu i u toku je uviđaj.

Otac je imao poljoprivrednu penziju i oko četiri hektara imanja. Sin je radio u mašinskoj industriji u Gadžinom Hanu, ali je izgubio posao.

Javljeno je i da je Zoran Stojanović (1959), koji je sinoć evakuisan iz sela Strešak u Poljanici kod Vranja, preminuo u Zdravstvenom centru.

Direktorka opšte bolnice dr Ljiljana Antić kaže da je čovek primljen u teškom stanju, mokar, sa promrzlinama i da je preminuo od akutnog infarkta miokarda, što je posledica smrzavanja.

Stojanović je živeo sam u teškim uslovima, vatrogasno-spasilačke jedinice su sinoć uspele da ga evakuišu.

Inače, i u nedelju je u Vranju pronađena jedna osoba koja je preminula od posledica smrzavanja. Utvrđeno je da je 56-godišnji muškarac u toku noći izašao po drva za ogrev i da se najverovatnije okliznuo i pao.

Izvor: RTS


Detaljnije: Prve žrtve smrzavanja u nišavskom okrugu / Hronika – Belle Amie