Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Saša bio glavna meta – Ćenta kolateralna šteta

Saša bio glavna meta – Ćenta kolateralna šteta

ubistvoŽarko Savić Ćenta (33) koji je juče ubijen nedaleko od niškog suda najverovatnije je neplanirana žrtva naručenog ubistva čija je glavna meta bio njegov prijatelj Aleksandar Barjaktarević zvani „Saško Ludak“ (35) – pokazuju prvi rezultati istrage.

Mladiće, koji su izlazili iz kafića „Pandora“ u koji su svratili nakon suđenja za ubistvo Marka Pavlovića i ranjavanje njegovog brata Miroslava pre devet godina u Mokranjčevoj ulici, upucao je za sada nepoznati muškarac. Ćenta je ostao mrtav na licu mesta dok je Barjaktarević ubrzo podlegao povredama u niškoj bolnici.

Na osnovu dosadašnjih saznanja pretpostavljamo da je Ćenta imao nesreću da se u trenutku ubistva nađe ispred Barjaktarevića jer su iz kafića izašli jedan za drugim. Ne isključujemo mogućnost da je Savić pokušao da spreči napadača da puca što ga je koštalo života. Na ovakvu pretpostavku navodi to što Ćenta, za razliku od svog brata Marka koji je nepravosnažno osuđen na 31 godinu zatvora, zbog ubistva u Mokranjčevoj, nije dublje zagazio u kriminalne vode. Takođe, ništa ne ukazuje da je neko želeo da ga vidi mrtvog – kažu naši sagovornici iz istrage.

ubistvoMeđutim, kako objašnjavaju naši izvori, Barjaktarević je „stao na žulj“ ozbiljnim igračima koji su već pokušali da ga ubiju.

-Nakon što je avgusta prošle godine ostao bez noge kada mu je ispod „golfa“ u Dušanovoj ulici podmetnuta bomba, Barjaktarević je bio jako oprezan. Osim što je kuću pretvorio u tvrđavu, postavio stražarnicu i elektronski nadzor, kupio je i blindirano vozilo. Njime je u ponedeljak došao do suda, ali na svoju nesreću, poslao je vozača da uzme benzin a on je nakon odlaganja glavnog pretresa produžio sa Ćentom do „Pandore“ pešice. Ne isključuje se mogućnost da su ubica i muškarac koji ga je dovezao motorom do kafića imali i saučesnika koji je sve vreme pratio ovu dvojicu i obavestio ih o najpovoljnijem trenutku za likvidaciju. Na to upućuje svedočenje očevidaca da su pre ubistva ta dvojica na motoru prošla pored kafića, osmotrila situaciju a zatim se vratili i počinili ubistvo – objašnjavaju ljudi dobro upoznati sa ovim slučajem.

ubistvo 2

Ubica levoruk?

Očevici tvrde da su primetili da je ubica držao pištolj u levoj ruci u trenutku kada je skočio na motor, pa je moguće da je levak jer je malo verovatno da bi u žurbi prebacivao oružje iz jedne u drugu ruku. Kako saznajemo, ubica je na Bulevaru Nemanjiča sišao s motora i nastavio pešice dok se vozač udaljio u nepoznatom pravcu.

Policija intenzivno traga za izvršiocima, ali im posao otežava to što je sigurno da su ubistvo izvršili profesionalci.

-Vozač motora je sigurno iz ovog kraja jer je morao da dobro poznaje grad kako bi nakon ubistva brzo umakli. Ubica je profesionalac kojem, s obzirom na hladnokrvnost koju je pokazao, ovo verovatno nije prvi „posao“ takve vrste. Ne isključuje se mogućnost da je u Niš došao iz Bugarske, Bosne ili sa Kosova jer su ranije istrage naručenih ubistava pokazale da izvršioci dolaze sa ovih područja. Verujemo da isti naručilac stoji i iza napada u Dušanovoj ulici – kažu naši sagovornici.

Ponovljeno suđenje u završnici

Barjaktarević je u ponedeljak došao u sud na izricanje završne reči na ponovljenom suđenju za ubistvo u Mokranjčevoj za koje je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Žarko je u sud stigao da bi se video sa bratom Markom koji je na pretres trebao da dođe iz leskovačkog zatvora gde izdržava jednogodišnju kaznu zbog krađe. Međutim, on se nije pojavio na suđenju a izostanak je opravdao bolešću. 

 

 D. K.


Detaljnije: Saša bio glavna meta – Ćenta kolateralna šteta / Hronika – Belle Amie