Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Hronika » Zbog pokušaja ubistva vršnjaka uhapšen šesnaestogodišnjak

Zbog pokušaja ubistva vršnjaka uhapšen šesnaestogodišnjak

<!—->“Sumnja se da je osumnjičeni maloletnik 24.februara 2017.godine u Nišu nožem naneo povrede petnaestogodišnjaku koje su kvalifikovane kao teške telesne povrede opasne po život. Četvorica njegovih drugova se terete da su fizički napali oštećenog i njegove drugove, kada su se potukli.“ – saopštavaju iz niškog MUP-a.Osumnjičeni je uz izveštaj o hapšenju sproveden tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu.
Da podsetimo, grupa mladića potukla se u blizini OŠ „Dušan Radović“ u Duvaništu. Petorica njih lakše je povređena, dok je jednom mladiću naneta teška telesna povreda nožem u predelu grudnog koša. Postoje indicije da je tuča maloletnika bila dogovorena.
Niš je u poslednjih nekoliko godina više puta snažno potreslo neshvatljivo nasilje mladih ljudi koje se u nekim slučajevima zavšilo tragično. Podsetimo se samoubistva Alekse Jankovića,  ubistva Vuka Stoiljkovića u Parku Svetog Save, nakon kog su usledili višemesečni masovni protesti građana. Novembra prošle godine, ispred škole „Učitelj Tasa“ nožem je izboden šesnaestogodišnjak. Tuče nisu nikakva retkost, a prisustvo mladih ljudi, pod vidljivim dejstvom alkohola, u sitne noćne sate, u mnogim lokalima, naročito u dane vikenda je veoma primetno.
<!—->
Iako se nikada nije više govorilo o problemu vršnjačkog nasilja, a nakon prošlonedeljnog incidenta, oglasila se i Školska uprava,  čini se da sve to nema mnogo uticaja. Možda je potrebno više pažnje posvetiti uzrocima takvog ponašanja a ne samo baviti se posledicama, kada je za mnoge mlade ljude kasno. Jer, noževe, lance i bejzbol palice u njihove ruke stavlja poljuljani sistem društvenih i porodičnih vrednosti.
Detaljnije: Zbog pokušaja ubistva vršnjaka uhapšen šesnaestogodišnjak / Hronika – Radio City