Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Bisera Veletanlić dobitnica nagrade Nišvila za životno delo

Bisera Veletanlić dobitnica nagrade Nišvila za životno delo

<!—->
Laureat Nišvil nagrade za životno delo 2017. godine je Bisera Veletanlić, i dalje jedno najvećih imena zabavne muzike na ex-Yu prostorima, a sigurno i jedna od najoriginalnijih džez pevačica na Balkanu.
„Od muzičkih početaka sa sestrom Senkom, preko „inficiranja“ džezom i „kaljenja“ na nastupima u  američkim klubovima u Nemačkoj, do prvih singlova i uspeha na festivalima – pa sve do današnjih dana, kada pesme u njemom izvođenju doživljvaju novu mladost, Bisera je uvek bila duboko u džezu“, kažu organizatori Nišvil festivala.
Biseri će nagrada biti uručena tradicionalno prve večeri festivala, 10. avgusta, čime će ova niška muzička manifestacija i zvanično biti otvorena.
Vrlo često, Bisera je nastupala sa big bendovima i kombo bendovima sastavljenim od najboljih domaćih muzičara na džez festivalima (između ostalih i na prvom Nišvilu 1995. godine), klubovima i TV emisijama. Ona sigurno ima i više nego simboličan uticaj na razvoj jednog od najboljih srpskih džez muzičara mlađe generacije – svog sestrića Vasila Hadžimanova sa kojim i danas često nastupa.
<!—->
Podsetimo, prošlogodišnji dobitnik ovog prestižnog priznanja je jedan od pionira srpske i jugoslovenske džez scene, trombonista Ljubomir Matijaca.
Detaljnije: Bisera Veletanlić dobitnica nagrade Nišvila za životno delo / Kultura – Radio City