Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Blagojević: Naplata ulaza u Tvrđavu za sada samo ideja

Blagojević: Naplata ulaza u Tvrđavu za sada samo ideja

<!—->
„Pre nove godine ćemo razgovarati sa gradskim rukovodstvom, da li će se naplaćivati ulaz u Tvrđavu tokom trajanja festivala“, kaže direktor Ivan Blagojević i dodaje da bi se ulaz eventualno naplaćivao starijima od 12 godina posle 18 sati tokom trajanja festivala, a po simboličnoj ceni od jednog evra u dinarskoj protivvrednosti.
On dodaje da bi naplatom građani tako pomogli organizacioji festivala da zadrže prateće sadržaje. Dodaje i da bi oni koji nemaju 100 dinara, mogli da uđu ili pre šest popodne ili bi slali dopis „Nišvilu“ koji bi odobrio ulaz.
Govoreći o negativnim komentarima na društvenim mrežama Blagojević je za portal „Južne vesti“ izjavio da „su to verovatno oni koji nisu ljubitelji umetnosti“.
„Ima puno Nišlija koji bi da ovako pomognu festival, a ovi drugi zašto ne pozovu EXIT i pitaju, tamo nijedan kafić ne može da radi tokom festivala svi su zatvoreni, niko ne može da prodaje piće ako to nije piće EXIT festivala, čak i zaposleni plaćaju ulaz u Petrovaradinsku tvrđavu“, rekao je Blagojević za ovaj portal.
<!—->
On smatra i da će „Grad sam početi da naplaćuje ulaz u Tvrđavu tokom cele godine, jer je to normalna stvar u turizmu bilo gde u svetu, kad neko hoće da obiđe jednu tvrđavu“.
Blagojević podseća da je i ove godine prateći program Nišvila besplatan za sve građane i pored „nezavidne finansijske situacije“.
Detaljnije: Blagojević: Naplata ulaza u Tvrđavu za sada samo ideja / Kultura – Radio City