Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Carev zatočenik

Carev zatočenik

carev-zatocenik

Kliširani siže svih bajki, da se razmaženoj princezi traži mladoženja i da grozni džin preti carevini, nadmoćno je iznet, savladan i prevladan autentičnom poezijom, bogatstvom zaboravljenih lepih reči i mnoštvom kovanica.

Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Plašljivi, ali oštroumni car obećava onome ko savlada tu spodobu presto i ženidbu sa njegovom lepom kćerkom. Ali car ne daruje hrabrog Mitra Pjevača, ratara koji je svaladao džina, već ga trpa u tamnicu. Svojoj miljenici ispunjava želju i njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, koji na konju Bjelcu beži sa neravnopravnog megdana.

Mitar Pjevac ne dobija ni presto, ni princezu već samo želi da neki pesnik od zaborava sačuva njegov podvig i uspeh. Predstava je podjednako dopadljiva i malim i odraslim gledaocima. Praskavo duhovit tekst kroz dinamičnu iscenaciju i prateću originalnu muziku punu etno-rok ritma, sa kostimima i elementima scenografije u likovnom smislu dočaravaju pravu pozorišnu bajku.


Detaljnije: Carev zatočenik / Nis by Night