Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Danas u Nišu slavlje povodom Dana džeza

Danas u Nišu slavlje povodom Dana džeza

<!—->
Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, šesti put za redom proslaviti svetski dan džeza u nedelju, 30. aprila, koncertima u Nišu i Bujanovcu.
„Kao nastavak saradnje započete projektom „Džez – multikulturalni izraz“ 2012, Nišville jazz festival i Dom kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu će upriličiti koncert za INTERNATIONAL JAZZ DAY u sali Doma kulture od 20 sati, gde će nastupiti sastavi “Irish Clovers” iz Niša i „Strangers from south“ iz Bujanovca“, tvrde organizatori. Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u saradnji sa klubom Feedback u nedelju, 30. aprila od 21 sat. Nosioci programa biće Milan Petrović Quartet iz Beograda i DJ Master Flow iz Subotice, a predviđen je i tradicionalno jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.
„Ovdašnji muzičari svih generacija dobrodošli su da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici“, kažu iz Nišville timu.
Satnica nastupa: 21 – 22h DJ Master Flow | 22 – 23h Milan Petrovic Quartet | 23 – 02h Jam Session. Ulaz za sve programe je besplatan.
<!—->
Detaljnije: Danas u Nišu slavlje povodom Dana džeza / Kultura – Radio City