Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » Deset dana za noćno razgledanje izložbi

Deset dana za noćno razgledanje izložbi

<!—->
U toku je manifestacija “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”. U niškoj Galeriji “Srbija” i Paviljonu u Tvrđavi organizovane su izložbe do 20. maja, a svi ljubitelji umetnosti mogu da ih pogledaju od 10 do 22 sata.
Do 16. maja otvorena je izložba kolaža Daniele Fulgosi u Galeriji “Srbija”, kao i radovi sa Grafičke radionice u Sićevu u Paviljonu u Tvrđavi.
Izložbu Danije Fulgosi zameniće “Prolećna izložba” ULUS-a, budući da je tema ovogodišnje manifestacije “Muzej u gostima”. Izložbu će činiti dela stotinu umetnika, sa širokim dijapazonom poetike u okviru svih likovnih disciplina. Na postavci u Galeriji “Srbija“ biće izložene slike i skulpture, a u Paviljonu u Tvrđavi crteži, grafike i fotografije.
U okviru ove manifestacije, biće održana i “Noć muzeja”, 20. maja. Iako “zbog propusta“ niški Narodni muzej nije uzeo učešće na ovom desetodnevnom događaju, to će nadomestiti poslednja tri dana.
<!—->
„Mi ćemo od 18. do 20. maja obeležavati Međunarodni dan muzeja, a ulaz u sve objekte, osim Medijane, od 17 sati do 1 sat nakon ponoći biće besplatan. Prosto, pripremni radovi i prethodno rukovodstvo nisu bili spremni da isprate ovaj desetodnevni događaj, ali ćemo ovaj nedostatak koji se desio kompenzirati“, rekao je za City radio novi direktor Narodnog muzeja Nenad Spasić.
Takođe, u niškoj Galeriji kažu da za “Noć muzeja“ pripremaju dodatni program koji bi uskoro trebalo da bude objavljen.
Detaljnije: Deset dana za noćno razgledanje izložbi / Kultura – Radio City