Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Kultura » “Dnevnik mašinovođe“ i “Sporazum” otvaraju Filmske susrete

“Dnevnik mašinovođe“ i “Sporazum” otvaraju Filmske susrete

<!—->
Ove godine glumci će u Tvrđavu, na Letnju pozornicu ušetati crvenim tepihom, a organizatori su na samom ulazu postavili i metalnu konstrukciju visoku 4 m sa rasvetom. Biće tu i klovnovi koji će uveseljavati glumce i posetioce.
Tokom svečanosti otvaranja glumici Slobodi Mićalović, predsednici ovogodišnjeg žirija, simbolično će biti uručeni ključevi grada, a ona će po tradiciji izgovoriti  legendarnu rečenicu „Kolege glumci, Tvrđava je naša“. Zatim će nagrada “Pavle Vuisić” biti uručena Lazaru Ristovskom.
Organizatori preporučuju posetiocima da ranije dođu pošto se očekuje gužva. Ove godine sedišta su numerisana, a redari će pomoći posetiocima da dođu do svojih mesta.
<!—->
Kao prvi film biće prikazan “Dnevnik mašinovođe”, Miloša Radovića u kome pored Lazara Ristovskog, igraju i Petar Korać, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina i Tihomir Stanić.
<!—->
Drugi film prve festivalske večeri je “Sporazum” , Predraga Radonjića, a u glavnim ulogama su niški glumci Aleksandar Mihailović, Marjan Todorović i Dejan Cicmilović, a igraju i Vasilija Kokotović i Haris Burina.
Karte za “Filmske susrete” prodaju se u Oficirskom domu, kao i u prostorijama Turističke organizacije Niša. Kompleti koštaju 1.500 dinara. Ukoliko se ne prodaju svi kompleti, moći će da se kupe i pojedinačne karte, a prodavaće se po ceni od 200 dinara za veče.
Detaljnije: “Dnevnik mašinovođe“ i “Sporazum” otvaraju Filmske susrete / Kultura – Radio City